Šport > Nogomet
3 ogledov

Nogometaši Brava na evropski sceni

1/4
Žurnal24 main
Ekipa starejših dečkov (U-14) NK Bravo Publikum si je z zmago v slovenskem finalu tekmovanja Nike Premier Cup zagotovila nastop na evropskem tekmovanju, ki bo med 30. aprilom in 2. majem v Aarhusu.

Bravovi nogometaši, ki jih vodita trenerja Tomaž Petrovič in Timotej Krajnc, so si udeležbo na Danskem zagotovili na marčevski finalni tekmi z Luko Koprom, ki jo je neposredno prenašala slovenska športna televizija. Na koncu je bil izid 2:1 za ljubljanski Bravo, pa čeprav so Koprčani – obe ekipi tudi sicer zasedata najvišji mesti v 1. SNL U-14 (zahod) – v prvem polčasu povedli.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Nastop na Danskem bo lepa nagrada za naše nogometaše, ki se dokazujejo iz treninga v trening in tekme v tekmo. V Aarhus gremo sproščeno, z željo po čim boljših predstavah," je pred odhodom iz Ljubljane povedal Bravov trener Petrovič, skupaj z nogometaši sicer tudi aktualni slovenski državni prvak, ki se že veseli obračunov z velikani evropskega nogometa.

Na turnirju bo nastopilo 20 ekip iz vse Evrope – izjeme so Anglija, Italija, Francija, Nemčija in Španija, ki imajo svoje kvalifikacijsko tekmovanje –, med katerimi je tudi nekaj nogometnih velikanov: FC Porto (Portugalska), PSV Eindhoven (Nizozemska), Dinamo Zagreb (Hrvaška), Crvena zvezda (Srbija) … Ekipe bodo razdeljene v štiri skupine s po petimi udeleženci, žreb skupin pa bo opravljen šele v Aarhusu. Moštvi, ki bosta najboljši in se bosta uvrstili v finale, si bosta s tem zagotovili tudi nastop na svetovnem zaključnem tekmovanju, ki bo avgusta v angleškem Manchestru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.