Šport > Nogomet
17 ogledov

Mreže tresejo od Nemčije do Kitajske

Milivoje Novaković je proti Hannovru dosegel svoj šesti gol v sezoni. (Foto: Reu
1/2
Reuters
Za slovenskimi nogometaši v tujini je soliden konec tedna. Gole so zabili Milivoje Novaković, Nejc Pečnik in Matej Mavrič in tudi Aleksandar Rodić na Kitajskem. Rdeča kartona za Šišića in Cesarja.

V Bundesligi je Köln na gostovanju premagal Hannover s 4:1. Milivoje Novaković je zabil gol z enajstmetrovke in bil zamenjan v 86. minuti, Mišo Brečko pa je odigral vse srečanje. Bochum je doživel domači poraz z Eintracttom 1:2, Zlatko Dedić je v igro vstopil v 62. minuti.

Robert Koren je zaradi poškodbe mečne mišice izpustil remi WBA pri Readingu (1:1) v drugi angleški ligi.

Agonija Udineseja se nadaljuje kot redno luknjanje mreže Samirja Handanovića v njihovih vratih. Tokrat mu jih je Fiorentina v Firencah zabila štiri (4:1), enega tudi iz skoraj 30 metrov. Videmčani ostajajo na zadnjem mestu, ki še zagotavlja obstanek v ligi, od Serie B pa jih trenutno ločijo vsega štiri točke.

Boštjan Cesar je z Grenoblom že nekaj časa v brezizhodnem položaju na dnu lestvice, poraz pri Lyonu (0:2) pa je začinil še z rdečim kartonom, ko se je v 76. minuti živčno odzval na prekršek Edersona. Valter Birsa v majici Auxerra igra v ponedeljek.

Rdeči karton je dobil tudi Mirnes Šišić, ki je moral v dresu Giannine z igrišča v 70. minuti, potem ko je dobil drugi rumeni karton. Malo barvitejši konec tedna je za Nejcem Pečnikom, ki je zadel ob porazu Nacionala pri Vitorii Setubal (1:2). Strelec je bil tudi branilec Matej Mavrič, ki je dosegel edini gol za Koblenz pri porazu svojega moštva proti Duisburgu (1:4). Mrežo je zatresel tudi Aleksandar Rodić za kitajski Qingdao Jonoon proti moštvu Tianjin Tedo – bilo je 1:1.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.