Šport > Nogomet
0 ogledov

Maradoni je vsega dovolj

Diego Armando Maradona bo žreb lahko spremljal le prek televizije. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Argentinska nogometna reprezentanca in Maradona sta se znašla v težavah. Razlog za hud glavobol selektorja gavčev je grozeča možnost, da Argentina prvič po letu 1970 ne bo nastopila na SP.

Odlični nogometaš in manj odlični trener je prvič omenil tudi možnost odhoda s selektorskega stolčka. V zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za SP 2010 bo Argentina igrala s Perujem in Urugvajem, s katerim se bori za peto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za mundial. Če bi Argentinci izgubili v Montevideu, bi po vsej verjetnosti izpadli in prvič po letu 1970 ne bi nastopili na SP.

Nekdanji sloviti nogometni virtuoz, ki se v trenerski vlogi ni najbolje znašel, se je v torek odločil nagovoriti javnost, ko je omenil tudi možnost odstopa z mesta selektorja po odigranih zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah. Preden bo sprejel kakršno koli odločitev, se želi Maradona pogovoriti s prvim možem argentinske nogometne zveze. "Če bom še nadaljeval pod mojimi pogoji ali ne, se bomo lahko pogovarjali po tekmah. Ko me je predsednik zveze Grondona povabil v reprezentanco, sem bil najbolj srečen človek na svetu. A potem so se zgodile stvari, ki me ne veselijo," je dejal Maradona, ki jezo zaradi neuspeha stresa na svojega pomočnika. Najbolj v zobeh pri Maradoni je tako Carlos Bilardo. Maradona ga krivi, da je pustil, da sta za Manchester City igrala Carlos Tevez in Pablo Zabaleta, ki se je na prvenstveni tekmi proti Aston Villi tudi poškodoval.

Maradona se je sicer v argentinski javnosti znašal pod plazom obtožb, da je sam najbolj kriv za neuspeh reprezentance. Čeprav sta v njenih vrstah zvezdnika Lionel Messi in Tevez, ki uspešno igrata nogomet za Barcelono in Manchester City, pa se to ne pozna pri učinkovitosti reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.