Šport > Nogomet
5 ogledov

Ljubljansko-mariborski remi

Rdeči in rumeni so na polfinalni tekmi pokala Hervis dosegli vsak po dva zadetka
1/27
Žurnal24 main
Na prvem obračunu polfinala pokala Hervis so nogometaši Interblocka in Maribora dosegli vsak po dva zadetka. Drugi polfinalni obračun med Gorico in Koprom je pripadel gostom.

Sreda je dan za polfinalna obračuna v nogometnem pokalu Hervis. Srečanje med Gorico in Koprom se je začelo ob 20. uri, končan pa je že obračun med Interblockom in Mariborom. Pred nekaj tedni sta se omenjena nasprotnika pomerila v prvenstvenem dvoboju, kjer so bili s 4:1 malce presenetljivo uspešnejši Ljubljančani. Tokrat je bilo drugače, ekipi sta se razšli z remijem. Na tokratnem srečanju so bolje začeli Mariborčani, ki so povedli v 14. minuti, ko je bil v kazenskem prostoru domačih najspretnejši Marcos Tavares. Zaspano srečanje se je povsem razživelo v drugi polovici drugega polčasa. Najprej je Interblock prišel do izenačenja v 67. minuti, ko je po predložku Zorana Zeljkoviča z leve strani žogo pod prečko gola Marka Pridigarja poslal nekdanji napadalec vijoličastih Ermin Rakovič. Le štiri minute kasneje so Štajerci znova vodili. V svojem slogu je s prostega strela lepo zadel gostujoči kapetan Zoran Pavlovič. Vendar tudi to ni bilo dovolj za štajersko slavje v Ljubljani. Po igri Aleša Mejača z roko v kazenskem prostoru gostov je z bele točke še drugič zadel Rakovič. Odločitev o finalistu bo tako padla v Ljudskem vrtu. Na drugi tekmi so Koprčani na gostovanju zanesljivo ugnali Goričane, ki jih, če si želijo postati finalisti, čaka peklensko težko delo.

Pokal Hervis, polfinale:

Interblock : Maribor 2:2 (0:1)
Rakovič (67, 76/11-m); Tavares (14), Pavlovič (71)

Gorica : Luka Koper 2:4 (1:3)
Kršič (14), Velikonja (55); Handanagič (2), Viler (21), Brulc (44), Božičič (62)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.