Šport > Nogomet
13 ogledov

Liverpool tokrat brez milosti

Fernando Torres je bil z dvema zadetkoma prvi mož srečanja na Anfieldu. (Foto: E
1/16
Žurnal24 main
Zadnjo tekmo 30. kola Premier Legaue sta na kultnem Anfieldu odigrala domači Liverpool in Portsmouth. Redsi so bili tokrat brez milosti in so mornarjem nasuli kar štiri zadetke (4:1).

Liverpoolu v zadnjem času ne gre po načrtih. Nazadnje je klonil na prvi tekmi osmine finala Evropske lige proi Lillu (1:0). Obliž na rane pa je vsaj deloma prilepil z visoko prvenstveno zmago v 30. kolu Premier League. Na domačem Anfieldu so Redsi s kar 4:1 odpravili zadnjeuvrščeni in povsem obubožani Portsmouth. Liverpool je večino dela opravil v obdobju od 26. do 32. minute, ko je zadel kar trikrat. Junak tekme je bil zagotovo španski napadalec Fernando Torres, ki se je med strelce vpisal dvakrat.



"Kdo bo koga, če ne svoj svojega,"
je že leta in leta aktualen pregovor v raznoraznih, tudi nogometnih krogih. In tudi tokrat se je uresničil, saj je zmago Sunderlandu proti Manchestru Cityju ukradel ravno njihov someščan Adam Johnson. Johnson je sicer produkt šole Middlesbrougha, januarja pa se je odločil za odhod k Cityju in nemudoma postal eden boljših igralcev nesramno bogatega sinjemodrega kluba. Po vodilnem zadetku Kenwyna Jonesa že v deveti minuti so se domači osredotočili na branjenje rezultata in le izjemen strel z roba kazenskega prostora je na koncu zlomil Craiga Gordona v vratih rdeče-belih. City z dvema tekmama manj od vodilnega Manchestra Uniteda ostaja peti in ima tudi tekmo manj od trenutno četrtega Tottenahama.

Zgodovina ni bila na strani Fulhama, vsaj na zadnjih šestih tekmah na Old Traffordu, ko jih je Manchester United vedno premagal. Kljub temu je navdušujoče moštvo Royja Hodgsona že dvakrat zapored vzelo mero Unitedu na domačem Craven Cottagu, vključno z letošnjo simultanko (3:0). Škoda le, da so bili tokrat več sto kilometrov od domačega zavetja reke Temze ...

Rdeči vragi so bili absolutni gospodarji dogajanja v prvih 45 minutah, utrujenega Fulhama pa po gostovanju v Torinu  med tednom ni bilo nikjer. Prava zbirka priložnosti pa ni bila dovolj za domače in na odmor sta ekipi odšli z začetnih 0:0. Le 30 sekund je v drugem polčasu potreboval fantastični Wayne Rooney, da še enkrat več, kot že tolikokrat v letošnji sezoni, popelje United v vodstvo. Z močnim strelom je zaključil dvojno podajo z Nanijem in Mark Schwarzer je bil nemočen. Absolutna prevlada na zelenici teatra sanj kljub vsemu ni privedla do novih zadetkov in Cottagerji bi lahko v 74. minuti tudi senzacionalno izenačili, a Bobby Zamora po slabem posredovanju Nemanje Vidića ni bil dovolj zbran. Kar pa ne moremo reči za Rooneyja, ki je z novim golom v 84. minuti končal zadeve in United izstrelil nazaj na vrh.

Modri preluknjali mestne rivale
Chelsea
je West Ham premagal s 4:1, od tega je dva zadetka prispeval Didier Drogba. Modri so tako znova na vrhu Premier League, kar je primerna injekcija samozavesti pred torkovim gostovanjem Interja in Chelseajevega nekdanjega trenerja Joseja Mourinha. Carlo Ancelotti je pohvalil predvsem Florenta Maloudaja: "Zabil je sijajen zadetek in pripravil dva gola. Bil je najboljši igralec na igrišču. V torek ga moram dobro izkoristiti."



Arsenal se je na gostovanju pri Hull Cityju - čeprav je ves drugi polčas nastopal z igralcem več -, izvlekel šele v sodniškem podaljšku, z zadetkom pa ga je rešil Nicklas Bendtner. Topničarji so sicer povedli v 14. minuti, ko je mrežo zatresel Andrej Aršavin. Izenačenje pa je bilo delo Jimmyja Bullarda, ki je v 28. minuti zadel z 11-metrovke.



Zmaga nad Blackburnom je Tottenham zadržala na četrtem mestu Premier League, s tremi točkami naskoka pred Manchester Cityjem, ki ima dve tekmi manj. Ruski reprezentant Roman Pavljučenko je v drugem polčasu dosegel dva zadetka, skupaj pa jih je v zadnjih šestih tekmah zabil že osem. Še en zadetek pa je dodal Jermain Defoe.

Angleška liga, 30. kolo:

Premier League, lestvica:
1. Man. United 66
točk
2. Chelsea 64 (-1)
3. Arsenal 64
4. Tottenham 52 (-1)
5. Liverpool 51
...
18. Burnley 24
19. Hull City 24 (-1)
20. Portsmouth 19 (-1)

Tottenham : Blackburn Rovers 3:1 (1:0)
Defoe (45), Pavljučenko (55, 86); Veiejany (80)

Birmingham City : Everton 2:2 (1:2)
Jerome (26), Gardner (52); Anichebe (19), Yakubu (22)

Bolton Wanderers : Wigan Athletic 4:0 (1:0)
Elmander (10), Davies (48/11m), Muamba (53), Taylor (69)

Burnley : Wolverhampton 1:2 (0:1)
Thompson (73); Jarvis (26), Carlisle (47/a.g.)

Chelsea : West Ham 4:1 (1:1)
Alex (16), Drogba (56, 90), Malouda (77); Parker (30)

Stoke City : Aston Villa 0:0 (0:0)

Hull City : Arsenal 1:2 (1:1)
Bullard (28/11-m); Aršavin (14), Bendtner (90)
RK: Boateng (Hull/45)

Manchester United : Fulham 3:0 (0:0)
Rooney (46, 84), Berbatov (89)

Sunderland : Manchester City 1:1 (1:0)
Jones (9); Johnson (90)

Liverpool : Portsmouth 4:1 (3:0)
Torres (26, 77), Babel (28), Aquilani (32); Belhadj (89)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.