Šport > Nogomet
6 ogledov

Interblocku točka, Celjanom tri

Rodic_Interblock_SPS Žurnal24 main
Po sobotnem slavju Gorice v Kopru, Maribora v Velenju ter remiju Domžal v Lendavi so Celjani zanesljivo zmagali na Ptuju, moštvi Primorja in Interblocka pa sta se razšli z 1:1.
 

PrvaLiga Telekom, 2. kolo

Koper : HiT Gorica 1:3
Rudar : Maribor 1:2
Domžale : Nafta 2:2
Primorje : Interblock 1:1
Drava : Mik CM Celje 0:2

Ta vikend so na sporedu tekme drugega kola v PrviLigi Telekom Slovenije. Na obračunu Primorja in Interblocka je bil izid 1:1. Za Ljubljančane je zadel Dario Zahora v 23. minuti, izenačil pa je Matej Mlakar , ki je gol dosegel v 55. minuti. Glede na visoke ljubljanske ambicije je izid malce presenetljiv, če pa pogledamo potek tekme, na kateri so bili Ajdovci večji del srečanja bolši (poskušali so Nedzebedin Selimi, Edin Šaranović, Peter Kalin ), pa ne. Vrata Ljubljančanov je dobro branil Matjaž Rozman , na drugi strani pa je ajdovski gol najbolj dejavno ogrožal strelec Dario Zahora .

Na Ptuju pri Dravi so gostovali Celjani in  zmagali z 2:0. Za vodstvo je najbolj zaslužen Dejan Urbanč , ki je ptujsko mrežo zatresel v 16. in 85. minuti. Ptujčani so od 73. minute igrali brez Miljenka Bošnjaka , ki je prejel rdeči karton. Sicer pa so nogometaši Drave razočarali svoje navijače. Na začetku so še imeli priložnosti Seada Zilića in Roka Kronavetra , nato pa so bili glavni na igrišču Celjani. Nič dobrega za domače ni napovedala vratnica Darija Biščana v 11. minuti, kmalu nato je namreč sledil vodilni zadetek. Urbanč je lepo sprejel žogo na polovici Drave, naredil nekaj korakov, nato pa se odločil za strel po tleh in premagal vratarja Murka. V drugem delu je imel edino resnejšo priložnost za Dravo Javier Grbec , Celjani pa so v 85. minuti dobro izkoristili igralca več s še enim zadetkom Urbanča, tokrat s 25 metrov.


Slaviša Stojanovič in njegovi varovanci so se veselili zmage na Ptuju. © Gregor Katič

 
Nogometaši Maribora so podobno kot proti Kopru naredili preobrat in se po zaostanku z 0:1 pobrali ter  z 2:1 premagali Rudar. Gostitelje je, pred 2.400 gledalci v velenjskem Športnem parku , v 30. minuti v vodstvo popeljal Edin Junuzović , zadek pa je varovance Darka Milaniča nekoliko streznil in v nadaljevanju so odigrali precej bolje. Za izenačenje je poskrbel Brazilec v dresu vijolic Marcos Tavares , ki je šele sredi tedna dobil certifikat, ki mu je omogočil nastop v Velenju. Za popoln preobrat je v 65. minuti poskrbel kapetan Mariborčanov Zoran Pavlovič . Tudi v zmagoviti akciji je pomembno vlogo odigral Tavares, ki si je priboril žogo in podal do strelca Pavloviča. Gostitelji so imeli veliko priložnost za izenačenje v 94. minuti, ko je Alem Mujaković sam stekel proti Marku Pridigarju , na robu kazenskega prostora pa ga je zrušil Matjaž Lunder , ki si je za to akcijo prislužil rdeč karton.


Marcos Tavares je poskrbel za preobrat v Velenju. © Saša Despot

 
Dolgo je kazalo, da se bodo Mariborčanom na vrhu prvenstvene razpredelnice pridružili nogometaši Domžal , a so ti prav v zadnji minuti zapravili zmago proti Nafti . Aktualni prvaki so do 95. minute vodili z 2:1, nato pa je Prekmurcem točko zagotovil Damjan Ošlaj . Za vodstvo gostiteljev je v 28. minuti poskrbel Džengis Čavušević , veselje med 500 navijači pa ni trajalo dolgo. Že štiri minute kasneje je za izenačenje namreč poskrbel Madžar Joszef Sebök . Izid polčasa pa je minuto pred iztekom prvega dela igre postavil Mitja Zatkovič . Ko je že vse kazalo, da bodo vse tri točke ostale doma, je na sceno stopil Ošlaj in poskrbel za delitev točk.

V prvi sobotni tekmi sta se pomerila Koper in HiT Gorica . Pred približno 1.000 gledalci so bili uspešnejši varovanci Primoža Glihe , ki so se veselili zmage z rezultatom 3:1. Začetek je sicer pripadel domačinom, ki so povedli že v drugi minuti. Zadetek je dosegel Saša Božičič , ki je uspešno izvedel strel iz 11-metrov. Pobudo so nato prevzele vrtnice, ki so izenačile preko Etiena Velikonje . V 40. minuti je moral igrišče zaradi rdečega kartona zapustiti Andrej Rastovac in kanarčki so ostali le z 10 možmi na terenu. Številčno prednost je spretno izkoristil mladi Velikonja, ki je še dvakrat zatresel mrežo nasrpotnikov in tako pokopal vse upe varovancev Vlada Badžima . Koper po dveh kolih ostaja še brez točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.