Šport > Nogomet
0 ogledov

Brückner na avstrijski klopi

Nekdanji češki selektor bo odslej poveljeval Avstrijcem. Žurnal24 main
Češki nogometni strokovnjak se bo usedel na klop naših severnih sosedov. Na mestu prvega moža avstrijske izbrane vrste bo 68-letni trener zamenjal Josefa Hickersbergerja.

Češki nogometni strokovnjak Karel Brückner bo v prihodnje vodil izbrano vrsto Avstrije. Kot poročajo avstrijski mediji, se je avstrijska nogometna zveza po slovesu domačega stratega Josefa Hickersbergerja odločila za sodelovanje z 68-letnim Čehom, ki je nazadnje vodil češko izbrano vrsto, uradno pa bodo novico potrdili še danes. Na klopi češke reprezentance je Brückner sedel še na nedavnem evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici, pogodba pa se mu je konec junija iztekla.

Na mestu prvega moža avstrijske izbrane vrste bo zamenjal Josefa Hickersbergerja, ki ni bil uspešen na domačem Euru, saj je Avstrija izpadla že po predtekmovanju. Hickersberger se je tako moral po dveh letih selektorskega dela posloviti. Za zdaj še ni znano, ali bo njegov pomočnik Andreas Herzog obdržal delovno mesto tudi pod novim selektorjem. Brückner bo prvič vodil svojo novo ekipo ekipo 20. avgusta na prijateljski tekmi z Italijo. Češko reprezentanco je Brückner vodil zadnjih sedem let ter se z njo uvrstil na zadnja tri velika tekmovanja: na EP 2004 se je prebil v polfinale, na SP 2006 in EP 2008 pa se je moral posloviti že po predtekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.