Šport > Nogomet
9 ogledov

Beckham zasluži največ

David Beckham v Los Angelesu še zdaleč ni igral za drobiž, a ga je v Milanu znov Žurnal24 main
Verjetno res ni treba biti posebej pameten, da razumeš prvo mesto Davida Beckhama na lestvici zaslužkarjev v ameriški nogometni ligi. Landon Donovan šele na petem mestu.
 

Preberite še ...

Becks plačal, da ostane
Video: Beckham proti Garnettu

Čeprav je angleški nogometni zvezdnik David Beckham na posodi v Milanu in se bo v ZDA vrnil šele konec sezone, je še vedno premočno na vrhu največjih zaslužkarjev v ameriški poklicni Major League Soccer (MLS). Njegov "matični" klub Los Angeles Galaxy mu letno plača 6,5 milijona dolarjev, kar je več kot 43-krat več od povprečnega zaslužka v MLS. Povprečna plača v MLS se je tudi po zaslugi astronomskih Beckhamovih zneskov od začetka zadnje sezone povišala za 14 odstotkov na 147.945 dolarjev (117.744 evrov).

Sicer pa – sodeč po številkah sindikata igralcev v MLS – le sedem nogometašev prejema več kot 500 tisoč USD na leto. Cuauhtémoc Blanco iz Chicaga je na drugem mestu z 2,94 milijona dolarjev, Juan Pablo Angel iz New Yorka pa je tretji z 1,8 milijona USD. Freddie Ljungberg (Seattle) letno v žep pospravi 1,31 milijona, Landon Donovan, ki kot posojen nogometaš Galaxyja igra pri Bayernu, pa 900 tisoč USD.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.