Šport > Moto športi
11 ogledov

Vettel: Napadali bomo do konca

Drugi trening pred VN Singapurja je pripadel Sebastianu Vettlu, ki je bil na tre Žurnal24 main
Na petkovih dveh treningih pred VN Singapurja je bil najhitrejši Sebastian Vettel (Red Bull), v soboto pa na zadnjem tretjem Lewis Hamilton (McLaren). Kvalifikacije sledijo ob 16.00
 

VN Singapurja, 3. trening:

1. L. Hamilton 1:47.632 15
2. S. Vettel +0,277
3. N. Rosberg +0,700
4. H. Kovalainen +0,788
5. R. Kubica +0,869

Zadnji trening pred sobotnimi večernimi kvalifikacijami in nedeljsko 14. dirko sezone formule 1 je na ulični stezi v Singapurju z najboljšim časom vikenda dobil Lewis Hamilton ( McLaren Mercedes ). Večji del zadnjega treninga vodilni Sebastian Vettel ( Red Bull Renault ) je bil na koncu drugi, na tretje mesto pa se je prebil Nico Rosberg ( Williams Toyota ). S petim in šestim mestom sta vzpodbuden čas dosegla dirkača BMW Sauberja , medtem ko Ferrarija in Renaulta nista bila v prvi deseterici. Med 10 ni zmogel niti vodilni v seštevku Jenson Button ( Brawn Mercedes ). Vendarle sta dirkača Brawna ob dirkačih Red Bulla in McLarna glavna favorita za 'pole position'. Kvalifikacije se začnejo ob 16.00.

 
 

Ko bi le imeli še 10 dirk do konca, a jih žal nimamo.

Sebastian Vettel

 
"S petkovimi časi nismo najbolj zadovoljni. Niti nismo uspeli izvesti začrtanega programa treningov. Naš osnovni cilj na kvalifikacijah bo uvrstitev med 10. Ne bo lahko, a dal bo vse od sebe," pred kvalifikacijami napoveduje Kimi Räikkönen (Ferrari). Še slabše je šlo na treningih GianCarlu Fisichelli (Ferrari), ki je bil na tretjem celo zadnji. Bolje kot v Monzi pa gre ta konec tedna ekipi Red Bull Renault. "Vsekakor smo hitrejši kot v Monzi in zato sem bolj optimističen," pravi Sebastian Vettel, ki potrebuje zmage in spodrsljal dirkačev Brawn Mercedesa, da se vrne v bitko za prvaka. "Ko bi le imeli še 10 dirk do konca, a jih žal nimamo. Dali bomo svoj maksimim na preostalih štirih in bomo videli, kaj se bo zgodilo. Napadali bomo do konca."

Lewis Hamilton je v soboto odpeljal najhitrejši čas prostih treningov v Singapurju. © Reuters

 

 

VN Singapurja, 2. trening:

1. S. Vettel 1:48.650
2. F. Alonso +0.274
3. H.Kovalainen +0.302
4. N. Heidfeld +0.448
5. J. Button +0.661

Z 1:48,650 je najhitrejši čas petkovih dveh treningov odpeljal Sebastian Vettel. Drugi čas petkovega drugega treninga je dosegel lanski zmagovalec prve nočne dirke Fernando Alonso (Renault), tretji pa je bil Heikki Kovalainen (McLaren Mercedes). Vodilni v seštevku svetovnega prvaka Jenson Button je dosegel peti čas treninga, pred njim je bil še Nick Heidfeld (BMW Sauber). Na petkovem prvem treningu pred 14. postajo v sezoni formule 1 je bil najboljši Rubens Barrichello (Brawn Mercedes) pred moštvenim sotekmovalcem Buttonom in Markom Webbrom (Red Bull Renault).

 

VN Singapurja, 1. trening:

1. R. Barrichello 1:50.179
2. J. Button +0,177
3. M. Webber +0,237
4. F. Alonso +0,388
5. S. Vettel +0,435

Prvi trening so sicer morali začasno prekiniti zaradi nesreče Renaultovega voznika Romaina Grosjeana , ki kljub bolezni v Singapurju nastopa. Po neverjetnem naključju se je nesreča zgodila na istem mestu, kjer se je lani Nelson Piquet mlajši po ukazih zdaj že nekdanjega šefa ekipe Renault  Flavia Briatoreja nalašč zaletel in s tem pomagal do zmage Špancu Fernandu Alonsu. Kot je znano, je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) zaradi tistega incidenta ekipo formule 1 Renault kaznovala z dveletno pogojno prepovedjo nastopanja v svetovnem prvenstvu, nekdanjega vodjo moštva Briatoreja pa z dosmrtno prepovedjo opravljanja funkcij v vseh zvrsteh avtomobilskega športa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.