Šport > Moto športi
4729 ogledov

Tako velika je Rossijeva zamera do Marqueza

rossi marquez Print Screen
Valentino Rossi trdi, da nima zamer do Marca Marqueza, a njegova dejanja kažejo drugačno sliko.

Dirkači elitnega motociklističnega razreda motoGP so se zbrali na tiskovni konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna v San Marinu, kjer bo v nedeljo na sporedu 13. dirka letošnje sezone.

V središču pozornosti sta bila zaprisežena "sovražnika" Marc Marquez in Valentino Rossi, ki sta novinarjem postregla z novo epizodo srditega rivalstva.

Aktualni svetovni prvak Marquez je v nedavnem intervjuju za italijansko televizijo izrazil željo po premirju in Rossiju sporočil, da si želi zakopati bojno sekiro. "Slišal sem o tem," je Špančevo pobudo komentiral Rossi in dodal: "Ne vem, meni je to čudno, saj med nama ni nobenega problema. Ne vem, zakaj bi se morala pobotati. Kar se mene tiče, je vse v redu."

Marquez se je ob tem le smehljal. "Lepo je slišati, da nimava nobenega problema," je dejal Španec in rivalu ponudil roko. Rossi je ob tem le odkimal. "Tako je, kaj naj rečem?" je v zadregi nadaljeval svetovni prvak. "Že drugič. Ni problema, dirkal bom enako kot doslej."

"Ni potrebe, da si seževa v roke. Vse je v redu. Nimava težav," je pristavil Rossi.


Komentar na dogajanje je podal tudi Jorge Lorenzo. "Nobeden od njiju nima prav. Valentino zato, ker ni sprejel roke. Vede se kot otrok. Marc pa zato, ker se preveč obremenjuje s tem, kaj počne Rossi," je povedal dirkač Ducatija.

Rivalstvo Rossija in Marqueza se je zaostrilo v sezoni 2015, še zlasti na dirki za VN Malezije v Sepangu, kjer naj bi Italijan na nepravilen način oviral dirkača Honde in s sunkom noge povzročil njegov odstop. Rossi je bil zaradi incidenta kaznovan, zato je moral odločilno dirko prvenstva začeti z zadnjega startnega mesta. Priložnost je s pridom izkoristil Lorenzo, ki si je v Valencii privozil zmago in tretji naslov svetovnega prvaka. Rossi se je z zadnjega prebil na četrto mesto in sezono končal s petimi točkami zaostanka za Lorenzom.

rossi marquez ''Podatki kažejo ...'' Šport Honda: Rossi je brcnil Márqueza

Skrhani odnosi med Rossijem in Marquezom so se v naslednjih letih postopoma otoplili, nato pa je dokončno počilo na letošnji VN Argentine, kjer je Španec s tveganim prehitevanjem Doktorja izrinil s steze in povzročil njegov padec. Po koncu dirke se je odpravil v Yamahino garažo, da bi se Rossiju opravičil, vendar so ga mehaniki grobo odslovili.

marc marquez "Kako si drzneš?" Šport Marqueza grobo spodili iz Rossijeve garaže

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice