Šport > Moto športi
14056 ogledov

Morbidellijev motor priletel v Rabata

tito rabat nesreča motogp
1/6
Epa
Kaos pred kvalifikacijami razreda motoGP za veliko nagrado v Silverstonu.

Obilno deževje je botrovalo kaotičnim razmeram v zaključku četrtega prostega treninga v razredu motoGP v okrivu dirkaškega konca tedna na Otoku. Zaradi akvaplanina je v sedmem ovinku dirkališča v Silverstonu grdo padel Alex Rins, na istem mestu pa so nato v pesku pristali še Aleix Espargaro, Tito Rabat in Franco Morbidelli.

Prireditelji so zaradi neustreznih razmer za dirkanje prosti trening prekinili.

Najhuje jo je skupil Rabat, ki ga je po padcu v za zdaj neznanih okoliščinah zadel Morbidellijev motocikel. Očitno je bilo zdravstveno stanje španskega dirkača precej resno, saj ga predstavniki zdravniške službe dolgo časa niso naložili na nosila ali odpeljali s prizorišča nesreče, temveč so ga več minut oskrbovali ob robu razmočenega cestišča.

Po neuradnih informacijah je Rabat stal v pesku, ko je vanj priletel Morbidellijev motor. 29-letnega Rabata je pri tem odbilo več metrov. Poškodovanega dirkača so nato prepeljali v bolnišnico, kjer so prve preiskave potrdile večkratni zlom desne noge. Rabat je sicer pri zavesti in ni v smrtni nevarnosti. 

Kvalifikacije so se zaradi hude nesreče začele s polurno zamudo. Posnetek incidenta še ni na voljo.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice