Šport > Moto športi
548 ogledov

"Nisem razmišljal o tem, da bi lahko izgubil nogo"

tito rabat Epa
Španski motociklist je v nesreči v slovitem Silverstonu utrpel trojni zlom noge.

Esteve "Tito" Rabat je razkril podrobnosti nesreče na zadnjem prostem treningu elitnega razreda motoGP pred kvalifikacijami za VN Velike Britanije.

tito rabat nesreča motogp Hud incident Šport Morbidellijev motor priletel v Rabata

Španec po padcu zaradi razmočenega asfalta v SIlverstonu ni bil pozoren na dogajanje okoli njega, kar bi ga lahko stalo življenja. Na istem mestu so namreč padli kar štirje dirkači, motocikel Franca Morbidellija pa je priletel naravnost v nič hudega slutečega Rabata in mu prizadejal resne poškodbe.

Dirkač je v nesreči utrpel zlom stegenice, golenice in mečnice, prav tako je izgubil veliko krvi. Reševalci so ga dolgo časa oskrbovali na prizorišču, nato so ga prepeljali v bolnišnico University Hospital Coventry, kjer je uspešno prestal operacijo.

tito rabat nesreča motogp | Avtor: Epa Epa

"Nisem razmišljal o tem, da bi lahko izgubil nogo, čeprav je imela v trenutku, ko sem ležal v pesku, obliko črke S. Prestrašil sem se bolj zato, ker sem izgubil veliko krvi. To je bila velika lekcija in odslej se bom po padcu vedno ozrl okoli sebe," je povedal 29-letnik član moštva Reale Avintia Racing.

"Videl sem Rinsa, ki me opozarjal, naj se umaknem, nato sem videl Francov motocikel, kako se mi bliža z veliko hitrostjo. Pobral sem se, motor pa je zadel mojo nogo. Lahko bi bilo še precej huje," se sreče v nesreči zaveda Rabat.

tito rabat | Avtor: Epa Epa

Zdravniška služba se je hitro odzvala in svoje delo opravila z odliko. "V Silverstonu smo dobro videli, kako pomembna je reševalna ekipa. Vsem bi se rad zahvalil za odlično opravljeno delo. Prav tako se zahvaljujem vsem, ki so me operirali v Angliji," je sporočil Španec in dodal, da nima časovnega okvirja za vrnitev na dirkaške steze.

"Želim se vrniti čim prej, vendar bom upošteval navodila zdravnikov. Najprej moram okrevati, odvisno bo tudi od tega, kako bo reagirala noga. Najtežji del poškodbe je bila huda bolečina, zaradi katere nisem mogel spati," je razkril.

Sezona elitnega motociklističnega razreda se bo nadaljevala 9. septembra, ko bo na sporedu 13. dirka sezone za VN San Marina. V skupnem seštevku vodi Marc Marquez, ki ima 59 točk prednosti pred Valentinom Rossijem oziroma 71 točk pred Jorgejem Lorenzom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice