Šport > Moto športi
1347 ogledov

Pedrosa: Zelo sem jezen!

dani pedrosa Epa
Španskemu veteranu zmanjkuje časa za njegov labodji spev.

Španski motociklist Dani Pedrosa (Honda) bi lahko letošnjo sezono končal na najnižjem mestu skupnega seštevka, odkar je daljnega leta 2001 debitiral v razredu do 125 kubičnih centimterov.

Dvaintridesetletnik, ki po koncu sezone odhaja v dirkaški pokoj, je po treh letih v najnižjem razredu presedlal na 250 kubične motorje, od leta 2006 pa je član elitnega razreda motoGP, v katerem je zbral 31 zmag ter 112 uvrstitev na zmagovalni oder.

valentino rossi Šok Šport Rossi: Izgubili smo enega najboljših

Pedrosa ob koncu sezone še nikoli ni bil slabši kot osmi, letos pa po dobri polovici dirk (10/19) zaseda skromno 12. mesto. Še lani je dosegel dve zmagi ter temu dodal sedem uvrstitev na stopničke, letos še ni bil boljši kot peti.

Špancu se nikakor ne uspe spoprijateljiti s Hondinim motociklom, kar je bilo znova očitno na VN Češke, kjer je osvojil osmo mesto. Čeprav je dosegel najhitrejši čas petkovega prostega treninga, je že na sobotnih kvalifikacijah nazadoval na deseto mesto.

"Zelo sem jezen zaradi občutka, ki ga imam na motorju. Nisem mogel voziti tako, kot znam, to pa zato, ker v ovinkih izgubim preveč časa," se je jezil Pedrosa in pojasnil, da je srž težave v pospeševanju.

dani pedrosa | Avtor: Epa Epa

"Vsakič, ko se dotaknem ročice za plin, se zavrtim v prazno in pri pospeševanju izgubim 0,2 sekunde. Potem moram to nadoknaditi pri zaviranju. Ne morem prehitevati, ker sem ob začetku zaviranja vedno predaleč. Tako je že zadnjih nekaj dirk. Težko se je boriti, če me vsako pospeševanje stane 0,2 sekunde," je bil razočaran 32-letnik.

Dirko v Brnu, kamor so se pretekli konec tedna zgrinjale trume slovenskih ljubiteljev motociklizma, je dobil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati) pred Špancema Jorgejem Lorenzom (Ducati) in Marcom Marquezom (Honda). Slednji je s tretjim mestom še povišal prednost pred Valentinom Rossijem (Yamaha), ki je bil tokrat četrti.

VN Češke motoGP Šport Ducatija odbila napade Márqueza in Rossija
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.