Šport > Moto športi
17 ogledov

Glock najprej letel, nato obstal

Žurnal24 main
Pred popoldanskimi kvalifikacijami so dirkači formule 1 opravili s tretjim prostim treningom. Z najhitrejšim časom vikenda je bil prvi Timo Glock, ki je nato obstal zaradi tehnične okvare.
 

VN Bahrajna, 3. trening:

1. T. Glock (Toyota) 1:32.605
2. F. Massa (Ferrari ) +0,123
3. N. Rosberg (Williams) +0,301
4. L. Hamilton (McLaren) +0,370
5. K. Räikkonen (Ferrari) + 0,381

Majhne razlike in premešan vrsti red po prostih treningih obeta zanimivo VN Bahrajna. Na sobotnem treningu je bil najhitrejšim časom treningov prvi Timo Glock ( Toyota ). Vendarle pa v taboru japonske ekipe niso najbolj zadovoljni, saj je Nemec ob koncu treninga zaradi tehnične napake obstal na stezi. Lani najboljša, Lewis Hamilton ( McLaren Mercedes ) in Felipe Massa ( Ferrari ), sta bila četrti in drugi najhitrejši, s čimer sta nakazala dvig forme. Še posebej McLaren bi moral biti ta vikend boljši, saj so podobno kot Renault minuli vikend, namestili prve izboljšave na zadek dirkalnika. Letošnja zmagovalca, Sebastian Vettel ( Red Bull ) in Jenson Button ( Brawn Mercedes ), sta bila 11. oziroma 15.

 

VN Bahrajna, 1. trening:

1. Lewis Hamilton (McLaren) 1:33,647
2. Nick Heidfeld (BMW) +0,260
3. Robert Kubica (BMW) +0,291
4. Nico Rosberg (Williams) +0,580
5. Jenson Button (Brawn) +0,787

Zares bo šlo ob 13.00, ko so na sporedu kvalifikacije, ob isti uri pa se v nedeljo začne dirka, katero bomo s komentarjem v živo spremljali na zurnal24.si . Dirkači so prvič na stezo zapeljali že v petek. Potem ko je bil na dopoldanskem prostem treningu pred VN Bahrajna najhitrejši svetovni prvak Lewis Hamilton, je na drugem treningu najhitrejši čas dosegel Nemec Nico Rosberg ( Williams Toyota ). Zanj ej bil to osmi najboljši izid na treningoh letos.

"Svojih voženj nikoli ne moreš primerjati z drugimi dirkaškimi vikendi, ampak mislim, da smo bili dobri," je po končanem delovnem dnevu povedal Rosberg, ki je dodal še, da so v Bahrajnu preizkušali tudi nekaj tehničnih novosti: "Mislim, da bomo na tej dirki uspešni in da bomo dobili točke, ki si jih avto zasluži."

Nico Rosberg je bil po uvodnih dveh treningih pred VN Bahrajna zelo dobre volje. © Reuters

 


 

VN Bahrajna, 2. trening:

1. Nico Rosberg (Williams) 1:33,339
2. Fernando Alonso (Renault) +0,191
3. Jarno Trulli (Toyota) +0,277
4. Sebastian Vettel (Red Bull) +0,322
5. Mark Webber (Red Bull) +0,337

Dopoldne sta bila ob Britancu hitra oba voznika BMW Sauberja Nick Heidfeld in Robert Kubica , četrti čas pa je dosegel Rosberg. Vodilni v letošnjem tekmovanju Britanec Jenson Button je na prvem treningu zasedel peto mesto, Nemec Vettel, ki je bil najboljši na zadnji dirki, pa se je moral zadovoljiti z 12. mestom.

Popoldne sta se najhitrejšemu Rosbergu najbolj približala Španec Fernando Alonso (Renault) in Italijan Jarno Trulli (Toyota), četrto in peto mesto pa sta zasedla Redbullova Vettel in Mark Weber . Hamilton je na drugem treningu dosegel 11. čas.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.