Šport > Moto športi
15 ogledov

Alonsu pri Ferrariju 125 milijonov evrov

Zdaj je uradno – Fernando Alonso bo pri Ferrariju dirkal (vsaj) tri sezone. Žurnal24 main
Kot smo že poročali, je prihod Fernanda Alonsa k Ferrariju le še vprašanje časa. Ena španskih radijskih postaj se je dokopala do podatka, da bo Alonso za pet let dobil 125 milijonov.

Dvakratni svetovni prvak v formuli 1, Španec Fernando Alonso, bo po poročanju španske radijske postaje Cadena Ser v četrtek podpisal petletno pogodbo s Ferrarijem. Alonso, ki ima pogodbo z Renaultom do konca leta 2010, a ga lahko zapusti že po tej sezoni, bo pri Ferrariju na leto zaslužil po 25 milijonov evrov. Če bo zadovoljstvo obojestransko, bosta Ferrari in Alonso lahko sodelovanje podaljšala še za eno leto.

Alonso, ki naj bi pri Ferrariju zamenjal Finca Kimija Raikkönena, je naslova prvaka osvojil v letih 2005 in 2006 z Renaultom. Za tem se je podal k McLarnu, kjer pa ni požel uspeha. Zato se je lani vrnil k francoskemu konstruktorju. Alonsa naj bi po poročanju spletne strani Autosport.com pri Renaultu nadomestil Poljak Robert Kubica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.