Šport
6 ogledov

Morski psi zgrizli Zvezde

Navijači Montreala so se veselili 3000. zmage v zgodovini kluba. Žurnal24 main
V ligi NHL je bilo ponoči na sporedu šest tekem. Zadnjo tekmo pred novim letom so odigrali tudi Kralji iz Los Angelesa s Kopitarjem, ki so na domačem ledu z 0:2 izgubili proti Columbusu.
 

Liga NHL

Los Angeles : Columbus 0:2
NY Rangers : NY Islanders 5:4
Florida : Montreal 2:5
Dallas : San Jose 1:3
Calgary : Minnesota 2:1
Colorado : Nashville 5:1

Los Angeles, ki je sezono 2008/09 začel bistveno bolje kot nekaj zadnjih, saj ima po 37 tekmah 36 točk in še vedno lepe možnosti za končnico, je tekmo izgubil po vsega eni napaki. Tekma je bila namreč odločena v 39. minuti, ko je Kris Russell ob številčni premoči na ledu zadel za 1:0. Oba rookieja v vratih, Steve Mason pri gostih in Jonathan Quick, sta svoje delo opravila odlično in ubranila po 24 oziroma 23 strelov na svoj gol. Trikrat je Masona poskušal premagati tudi Anže Kopitar, ki je na ledu prebil skoraj 20 minut, a je bil Mason tudi zanj nerešljiva uganka. Končni izid je v 59. minuti dosegel Rick Nash, ta je bil podajalec tudi pri prvem golu, ko je zadel prazna vrata Los Angelesa, pri katerem se je trener odločil, da bo vratarja zamenjal s šestim igralcem v polju in poskušal izenačiti.

San Jose je v 36. nastopu dosegel že 28. prvenstveno zmago v novi sezoni. Morski psi so tokrat zgrizli Zvezde iz Dallasa s 3:1. Med glavnimi akterji za novo zmago je bil vratar Jevgenij Nabokov, ki je ubranil 28 strelov, Ryane Clowe pa je dosegel gol in podajo - zadetek v končnici na prazen gol. Montreal je gostoval pri Floridi in dosegel 3000. zmago v zgodovini kluba. Kar tri gole za zmagovalce je ob uspehu s 5:2 dosegel Maxim Lapierre. Zmago je dosegla tudi druga kanadska ekipa Calgary, ki je z 2:1 odpravila Minnesoto, odločilni gol pa je ob igralcu manj na ledu dosegel Eric Nystrom. Derbi v New Yorku pa so dobili Rangersi. Tekma je bila zelo dramatična, saj sta ekipi na zadnji odmor odšli ob vodstvu poznejših zmagovalcev z 2:1, v zadnjih 20 minutah pa so gledalci videli kar šest golov, v vsaki mreži po tri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.