Šport
6 ogledov

Minister bo poklical Kozmusa

Žurnal24 main
Na napoved Primoža Kozmusa, da prekine kariero, se je odzval tudi minister Igor Lukšič: "Sam bom govoril z njim, odločil sem se, da ga pokličem v tednu dni." Oglasil se je tudi Pahor.

Med Slovenci odmeva napoved Primoža Kozmusa, da prekine kariero. Tako svetovni rekorder kot njegov trener Vladimir Kevo še naprej nista dosegljiva za klice. "Vrh sem dosegel lani z zlato kolajno v Pekingu in ga potrdil letos v Berlinu. Zlata olimpijska kolajna je uresničitev sanj! Kam naprej? Želim si naprej, do svetovnega rekorda, a nimam moči za to dejanje. Stagniranje, čeprav na svetovnem vrhu, me utruja. Prišel sem do svojega vrhunca. Čas je za slovo. Olimpijski in svetovni prvak je dovolj, več ne zmorem," je Kozmus zapisal v kolumni za Polet in na svojem blogu.

Na presenetljivo Kozmusovo napoved se je odzval minister za šolstvo in šport Igor Lukšič: "Zdi se mi, da je škoda, da je prišlo do te odločitve. Po drugi strani bi prosil slovensko javnost, da razume kakršno koli odločitev tega športnika. Kozmus je dosegel praktično vse, za to pa je potrebno veliko energije. Pustimo mu čas. Sam bom govoril z njim, odločil sem se, da ga pokličem v tednu dni, ko se bodo razmere malo umirile. Govoril bom tudi s predsednikom Atletske zveze, tako da bodo čutili, da imajo podporo. Upam, da bo končna Kozmusova odločitev v prid nadaljevanja športne kariere. Seveda pa moramo spoštovati njegovo odločitev, kakršna koli že bo."

Svoje mnenje o Kozmusovi prekinitvi kariere pa je javnosti zaupal tudi premier Borut Pahor. "Večina od nas si je ogledala njegov nastop na zadnjem SP v Berlinu. Imamo v spominu njegovo zlato iz Pekinga. Imamo v spominu vrhunskega atleta, ki je naredil ogromno za promocijo športa med mladimi v Sloveniji, za promocijo Slovenije v svetu, športnika, ki je opozarjal na socialne in druge težave, ki jih prinaša vrhunski šport. Moram izreči obžalovanje, da se je tako odločil, a to je njegova pravica. Moram pa poudariti, da ima Slovenija športno legendo, ki bo vedno ostala zapisana z zlatimi številkami," je izjavil Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.