Šport
13 ogledov

Lepa prednost za Pittsburgh in St. Louis

Vratar moštva St. Louis Blues Chris Mason je moral trikrat po pološček v svojo m Žurnal24 main
V končnici hokejske lige NHL so bile sinoči odigrane tri tekme, dve od teh sta se končali po podaljšku. Pittsburgh in Vancouver vodita z 2:0 v zmagah, med New Jerseyjem in Carolino je 1:1.
 

Preberite še:

Havlat junak večera

Najvišje zmage večera so se veselili hokejisti Vancouvra, ki so Modre jopiče odpravili s 3:0. Zadeli so Mats Sudin, Alexandre Burrows in Henrik Sedin, ki je poslal plošček v prazno mrežo. Nič manj zaslužen za uspah pa ni niti vratar Roberto Luonogo, ki je zaustavil 30 strelov in odigral svojo prvo posezonsko tekmo brez prejetega zadetka. Sudin je dosegel svoj 36. zadetek v končnicah in prvega po letu 2004, ko je nastopal še za Toronto.

Zmagovalci Stanleyjevega pokala v sezoni 2002/03, hokejisti New Jersey Devils, so si sinoči privoščili spodrsljaj. Na domačem ledu so morali po podaljšku priznati premoč Carolini, s čimer se je izid v zmagah zdaj izenačil na 1:1. Za Vrage je bil usoden branilec Tim Gleason, ki je svoj prvi gol v končnici lige NHL zadel v tretji minuti podaljška. Gleason je imel pri tem tudi nekaj sreče, saj je plošček zadel drsalko branilca Vragov Niclasa Havelida, pri tem spremenil smer in mimo vratarja Martina Brodeurja švignil v mrežo. Prvi gol za Carolino je dosegel Eric Staal, medtem ko je edinega za gostitelje prispeval Zach Parise.

Liga NHL, prvo kolo končnice (v poševnicah je izid v zmagah):

Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 3:2 (podaljšek) /2:0/
New Jersey Devils : Carolina Hurricanes 1:2 (podaljšek) /1:1/
 
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 3:0 /2:0/
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.