Šport > Košarka
14 ogledov

Zdovc poklical Begića

begic_roma_main_sps Žurnal24 main
Namesto košarkarja Ülkerja Emirja Preldžića, ki je odpovedal sodelovanje, je slovenski košarkarski selektor Jure Zdovc med 15 kandidatov za EP na Poljskem uvrstil Mirzo Begića.

Štab slovenske moške reprezentance s selektorjem Juretom Zdovcem na čelu se je odločil, da namesto krilnega igralca turškega Fenerbahčeja Ülkerja Emirja Preldžića med 15 kandidatov za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu uvrsti centra Uniona Olimpije Mirzo Begića. Reprezentanti se bodo na pripravah zbrali 22. julija na Rogli, malce prej, 20. in 21. julija, pa na ljubljanski fakulteti za šport že opravili testiranja telesne pripravljenosti. Preldžić je sodelovanje odpovedal, ker si želi med poletjem predvsem zaceliti poškodbe. Sicer pa je bilo o njem že veliko napisanega in povedanega, saj se je znašel v dilemi, za koga igrati, in na seznamu tako slovenskega kot bosanskega selektorja. Naposled je Fiba odločila, da ne more spremeniti košarkarskega državljanstva, ker je že nastopal za slovensko reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.