Šport > Košarka
0 ogledov

Wade v slavni družbi

Košarkarji Atlante Dwyana Wada niso mogli zaustaviti niti s prekrški. Žurnal24 main
V ligi NBA je bila sinoči odigrana le ena tekma. Na njej je moštvo Miami Heat ugnalo Atlanta Hawks s kar 26 točkami naskoka. Prvi mož tekme je bil prepričljivo Dwyane Wade.
 

Preberite še ...

Kjer dogajajo podaljški

Zanimiv dvoboj moštev, ki imata v vzhodni konferenci status četrtega (Atlanta) in petega (Miami) nosilca, se bo končal šele v nedeljo s sedmim obračunom. Zmagovalec se bo v konferenčnem polfinalu nato že v torek pomeril s prvim nosilcem Clevelandom, ki po gladki zmagi nad Detroitom že nekaj dni čaka na tekmeca. Doslej sta v dvoboju Miami : Atlanta obe ekipi dosegli po tri prepričljive zmage (Atlanta s prednostjo 26, 10 in 15 točk, Miami pa s 15, 29 in 26 točkami naskoka), še na nobenem od šestih dvobojev ni bilo posebej tesno. Tradicijo je na sinočnji tekmi nadaljeval Dwyane Wade. Bleščeča predstava se je končala pri 41 točkah, dodal je še pet skokov.

 

Wade med velikimi

Za Wada je bila to že peta tekma končnice v karieri, kjer je dosegel 40 ali več točk. Na tej lestvici vodi Shaquille O'Neal, ki je ta mejnik presegel 12-krat, drugi je Allen Iverson, ki mu je več kot 40 točk uspelo doseči desetkrat, tretji pa Kobe Bryant, ki mu je to uspelo šestkrat.

"Nobenega pritiska ne čutimo. Mi nismo favoriti v tej seriji. Gremo naprej, z veseljem pričakujemo sedmo tekmo," je bil kljub lepi zmagi redkobeseden junak večera Wade. Trener gostov Mike Woodson je priznal, da tokrat Atlanta ni imela možnosti: "Z nami so delali, kar so hoteli. Odlično so igrali, mi smo bili pa samo zraven." Michael Beasley, ki je tekmo začel s klopi, je končal pri dvojnem dvojčku z 22 točkami in 15 skoki. Že v uvodni četrtini je Miami povedel za 15 točk, imel ob polčasu še devet točk prednosti, bližje pa Atlanta do konca tekme ni več prišla. Mike Bibby je bil najboljši strelec poražene ekipe, toda vseh svojih 20 točk je dosegel že v prvem polčasu. Več kot deset točk, oba sta končala s 13, sta jih pri Atlanti zbrala le še Joe Johnson in Ronald Murray.


Liga NBA, končnica, 1. kolo:


Vzhod:
Miami Heat : Atlanta Hawks 98:72
Wade 41, Beasley 22, 15 sk., Jones 11; Bibby 20, Johnson 13
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.