Šport > Košarka
0 ogledov

Tudi Sani in Primož za

Sani_Becirovic_Fener_AFP - main Žurnal24 main
Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije je pogovore s kandidati za slovensko moško člansko reprezentanco v Italiji nadaljevalo v Rimu pri Primožu Brezcu in Saniju Bečiroviču.
 

Preberite še ...

Tudi Turka za Slovenijo

Oba sta pripravljena nastopiti na evropskem prvenstvu. Sodelovanje na izredno pomembnem projektu lahko prepreči samo poškodba igralcev. Pogovori z "italijanskimi" igralci se nadaljujejo v soboto, ko je na vrsti sestanek z igralcem Fortituda Urošem Slokarjem . Marijan Kraljević , direktor slovenske reprezentance, je o obisku povedal: "Obiskali smo oba člana rimske Lottomatice, Sanija Bečiroviča in Primoža Brezca, in ponovno razvili zelo plodne pogovore ter dobili pozitivne odgovore. Primož Brezec je brez oklevanja privolil v sodelovanje. Sani Bečirovič je potrdil, da je pripravljen igrati za reprezentanco, če mu bo to dovoljevalo zdravstveno stanje kolen. Vsi se zavedamo, da je zdravje igralcev na prvem mestu, prav zato smo pripravljeni počakati na njegovo končno odločitev, tako da se bomo po končani sezoni še enkrat pogovorili."

Primož Brezec bo znova zaigral v zeleno-belem dresu. © Reuters

 
Matej Avanzo , vodja slovenske reprezentance, pa je dejal: "V Rimu smo prišli do polovice košarkarjev, s katerimi nameravamo opraviti pogovore o igranju za slovensko moško člansko reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo septembra gostila Poljska. Primož Brezec in Sani Bečirovič sta še sedmi in osmi kandidat, ki sta potrdila željo po sodelovanju v izbrani vrsti, s tem, da pri Brezcu ni nikakršnega dvoma o tem, da se bo priprav udeležil, Bečirovič pa je poudaril, da mu motiva in volje ne manjka, a kaj, ko ima v zadnjem času tako resne težave s koleni in gležnji, da ni prepričan o tem, kako bo z njimi po končani naporni klubski sezoni v dresu Lottomatice. Slovenca, ki si košarkarski kruh služita v Rimu, sta tako kot vsi košarkarji, s katerimi smo že opravili pogovore, pozdravila našo odločitev, da jih obiščemo v klubih in hkrati z navdušenjem sprejela jasno usmeritev strokovnega vodstva reprezentance k temu, da se letos še dodatno naredi vse za to, da sleherni posameznik, ki bo sodeloval v slovenski izbrani vrsti, lastne interese postavi ob stran in se podredi glavnemu cilju celotnega moštva – vrhunski uvrstitvi na evropskem prvenstvu."

 
 

Za zdaj projekt EP 2009 poteka po načrtih, a vsi se zavedamo, da je to le prvi drobec v mozaiku velikega projekta, v katerega pa bomo brez dvoma vsi, od košarkarjev, strokovnega štaba in vodstva reprezentance.

Matej Avanzo

 
Avanzo je dodal še: "V soboto nas v Ljubljani čaka sestanek z Urošem Slokarjem, košarkarjem Fortituda iz Bologne, naslednji teden v enaki zasedbi, torej generalni sekretar KZS Iztok Rems, direktor reprezentance Marijan Kraljević in moja malenkost, odhajamo v Barcelono k Jaki Lakoviču, na prehodu iz januarja na februar pa se bomo mudili v ZDA, kjer bomo obiskali Sašo Vujačiča, Bena Udriha, Gorana Dragića in Raša Nesterovića. Za zdaj projekt EP 2009 poteka po načrtih, a vsi se zavedamo, da je to le prvi drobec v mozaiku velikega projekta, v katerega pa bomo brez dvoma vsi, od košarkarjev, strokovnega štaba in vodstva reprezentance, pa do vodstva Košarkarske zveze Slovenije v naslednjih mesecih vložili vsak atom energije, saj bomo, kot kaže, na Poljskem lahko računali na vse ali vsaj ne veliko večino trenutno najboljših slovenskih košarkarjev."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.