Šport > Košarka
0 ogledov

Slovan utopljen v Krki

Bojan Krivec in soigralci so slavili v Škofji Loki. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Košarkarji novomeške Krke so se zahvaljujoč zmagi nad Geoplinom Slovanom znova povzpeli na tretje mesto lestvice lige UPC Telemach. Že v torek je Olimpija premagala Luko Koper.
 

Gorenjke povedle z 1:0

Na prvi finalni tekmi ženskega košarkarskega prvenstva so košarkarice Hita Kranjske Gore z 79:74 premagale Merkur Celje. Prvakinje so tekmo izgubile predvsem zaradi slabega izvajanja prostih metov. Igrajo na dve zmagi.

Varovanci Mira Aliloviča so v Novem mestu v 13. kolu lige UPC Telemach povedli s 5:0, 11:2, domačim nato sicer dovolili, da so se približali na dve točki zaostanka (18:20), ko pa so v končnici prve četrtine naredili še delni izid 8:0, so imeli pred prvim odmorom kar deset točk naskoka. Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji četrtini, ko so gostitelji zaostanek spet izničili, v končnici pa so si z delnim izidom 12:2 priigrali sedem točk naskoka pred zadnjim vnaprej načrtovanim nastopom plesalk. Gostitelji, ki so izstopali predvsem z učinkovitim mestom za tri točke, prednosti v zadnjih desetih minutah niso več izpustili iz rok, čeprav so se gostje nekajkrat nevarno približali in se spet prebili na tretje mesto na prvenstveni razpredelnici.

 
 

V polfinalnih dvobojih se vse začne znova.

Jure Zdovc

 
Že v torek sta se pomerili ekipi Luka Koper in Union Olimpija. Slednji so dvoboj dobili z 99:73. Ljubljančani so prikazali pravo moštveno igro in imeli kar 74-odstotni met iz igre. Kar šesterica je dosegla več kot deset točk, največ (19) pa Vladimir Golubović. S to zmago, 12. v sezoni, so se varovanci Jureta Zdovca utrdili na prvem mestu skupine za prvaka. "Lahko rečem, da smo samo prvo četrtino igrali slabo, saj obramba ni bila na nivoju. V drugem delu smo se zbrali in zasluženo slavili zmago in tako potrdili prvo mesto pred začetkom končnice. V polfinalnih dvobojih se vse začne znova," ostaja previden Zdovc. V torek sta bili odigrani še dve tekmi. Zlatorog je doma premagal Elektro Esotech s 77:64 in se utrdil na mestu, ki vodi v polfinale. Na večerni tekmi so Hopsi Polzela doma klonili proti Heliosu (68:77).

Liga UPC, 13. kolo:

Krka : Geoplin Slovan 88:85
Petrov 18, Krivec in Kovačevič po 14; Delić 21, Čigoja 17

Luka Koper : Union Olimpija 73:99
Čmer 15, Bubnič 13; Golubović 19, Zupan 16

Zlatorog Laško : Elektra Esotech 77:64
Krejić 18, Hunter 13; Ivanović 23, Radunović 17

Hopsi Polzela : Helios Domžale 68:77
Jelesijević 22, Vujasinović 12; Jacobson 17, Laskevič 15
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.