Šport > Košarka
2 ogledov

Shaqovi aduti so direkti in davljenja

Shaquille O'Neal je zelo nadarjen borec, meni njegov trener Jonathan Burke. Žurnal24 main
Shaquille O'Neal na zelo zanimiv način preživlja prosti čas. Še več, v mešanih borilnih veščinah, s katerimi se ukvarja, je odličen. Zato so se že začela pojavljati namigovanja, da bo postal resnejši.

Da bi Shaquille O'Neal pristal med mojstri mešanih borilnih veščin, se sliši zares neverjetno. Ampak ni tako, kot se zdi na prvi pogled. Vsaj če sodimo po besedah njegovega trenerja, ki je Shaqovo nadarjenost za ta šport izjemno pohvalil. "O'Neal je naravno nadarjen borec. Naučil sem ga vsega, kar je bilo mogoče. Vadiva klasični boks, džu džitsu, tajski boks in rokoborbo. Je v izvrstni formi in obožuje naravo borilnega treninga," je navdušeno izjavil Jonathan Burke, njegov trener.

 

O'Neal ni edini

Od ostalih športnikov, ki so se ukvarjali z mešanimi borilnimi veščinami, sta najbolj znana Michael Westbrook in Marcus Jones, nekdanja igralca v ligi NFL.

Izkušeni 37-letni član Phoenixa ni edini košarkar, ki telesno pripravljenost ohranja na visoki ravni z borilnimi veščinami. Utegnil pa bi postati prvi košarkar, ki bi se dejavno ukvarjal z ultimate fightom. "Vse, kar počne, dela z velikim žarom. Ima več talenta, kot bi si upali pomisliti," je navdušen Burke. Na vprašanje, kaj so Shaqove največje vrline, je trener izpostavil kolena, direkte in davljenja. "Kličemo ga Veliki ali Diesel. Boriti se z njim je tako, kot da udarjaš v zid ali se ruvaš z medvedom. Celo jaz se moram dobro namučiti, da ga premagam. V čem je najboljši? V povzročanju bolečine. Obožuje davljenja, ima ubijalska kolena in sijajne direkte."



Govoric, da je Shaq vrgel rokavico Chucku Liddellu , nekdanjemu prvaku v zatonu kariere, Burke ni niti potrdil niti zanikal, ampak dejal, da bodo mediji vse izvedeli pravočasno. Vsekakor bi se med njima lahko zgodil zanimiv ekshibicijski dvoboj. "Sami veste, da je Shaq poln presenečenj," je sklenil O'Nealov trener.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.