Šport > Košarka
21 ogledov

Šakoto navijači bodrili pred bolnišnico

Dušan Šakota (desno, ob Jaki Lakoviču) ni več v umetni komi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Košarkar Scavolinija Dušan Šakota, ki je pretekli konec tedna utrpel hudo poškodbo notranjih organov, ni več v umetni komi. Pred bolnišnico so ga spodbujali navijači.

"Dušanu Šakoti je zdravniška ekipa prekinila umetno komo," so sporočili iz bolnišnice v Pesaru. Doktor Filiberto Martineli  je dejal, da grški košarkar srbskega porekla - sin trenerja Dragana Šakote - diha brez aparatov, je pri zavesti in lahko govori: "Ko smo ga zbudili iz kome, mu je zdravniška ekipa povedala, da so pred bolnišnico navijači s transparentom 'S tabo smo'. Odgovoril je, naj jih pozdravimo." Trenutno še ni znano, kdaj bo lahko zapustil bolnišnico.

Šakota se je sicer poškodoval na tekmi svojega Scavolinija s Teramom, potem ko mu je v enem od dvobojev z nasprotnim igralcem počil dvanajsternik. Zaradi poslabšanja stanja v noči na ponedeljek - krive naj bi bile notranje krvavitve - je bila potrebna še ena operacija in Šakota je bil nekaj časa v umetni komi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.