Šport > Košarka
8 ogledov

S Scariolom nad Slovenijo

null Žurnal24 main
Nov selektor reprezentance Španije, aktualnega svetovnega prvaka, je postal italijanski strokovnjak Sergio Scariolo, ki bo s svojo ekipo na EP na Poljskem igral tudi proti Sloveniji.

Italijanski strokovnjak Sergio Scariolo je postal nov selektor košarkarjev Španije. Aktualne svetovne prvake, srebrne z olimpijskih iger v Pekingu ter zadnjega evropskega prvenstva v Madridu bo na uradnem tekmovanju prvič vodil na EP na Poljskem, kjer se bo v predtekmovalni skupini C 9. septembra srečal tudi s Slovenijo.

 
 

Ni majhna stvar voditi eno najboljših reprezentanc na svetu.

Sergio Scariolo

 
"To je velika čast in hkrati še večja obveznost. Ni majhna stvar voditi eno najboljših reprezentanc na svetu," je povedal Scariolo, ki je pogodbo s košarkarsko zvezo Španije podpisal za štiri leta, na klopi pa bo nasledil Aita Garcio Renesesa. Scariolo, ki je v začetku leta 2009 postal trener ruskega Himkija, je v bogati trenerski karieri vodil Virtus Bologno, Tau Ceramico, Real Madrid in Unicajo. Dvakrat je bil izbran za najboljšega trenerja leta – 1994 v Italiji in 2000 v Španiji. Slovenija in Španija bosta na evropskem prvenstvu na Poljskem (od 7. do 20. avgusta) igrali v skupini še z Veliko Britanijo in s Srbijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.