Šport > Košarka
0 ogledov

Premagal raka in Dallas

Hilario Nene je blestel na obračunu Denverja in Dallasa. Žurnal24 main
V ligi NBA sta Denver in Dallas že odigrala prvo tekmo konferenčnega polfinala, uspešnejši so bili Carmelo Anthony in tovariši. Atlanta je zadala zadnji udarec Miamiju.
 

Preberite še ...

Prvaki nabodli bike

Junak zmage Denverja nad Dallasom v konferenčnem polfinalu Zahoda je bil center moštva Nuggets Hilario Nene. Brazilski košarkar je dosegel svoj rekord v končnicah, 24 točk, ter imel še pet podaj. Obenem je postal prvi center Denverja, ki je v play offu dosegel 20 ali več točk po Dikembeju Mutombu daljnjega leta 1994. Brazilec, ki je lani premagal raka na testisih, je blestel predvsem v prvem delu, ko je dosegel 18 točk in ko ni šlo Carmelu Anthonyju. Ta se je razigral v nadaljevanju. Dosegel je 23 točk ter se tako tudi on veselil svojega najboljšega dosežka v končnicah. "V napadu smo dobri. V obrambi pa smo res dobri," je trener zmagovalcev George Karl duhovito pohvalil svojo ekipo. Ravno z obrambo, ki je rodila številne protinapade, je Denver zlomil Dallas, pri katerem se je znova najbolj izkazal Dirk Nowitzki.

 
 

Ta sezona me je zelo opogumila. Ekipa, ki je v lanski sezoni dobila le 15 tekem, je letos vknjižila 43 zmag.

Dwyane Wade

 
Zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Dwyane Wade je ponoči doživel veliko razočaranje. Njegovo moštvo Miami Heat je gostovanje v Atlanti končalo s porazom. Domače moštvo Hawks si je z izidom 91:78 in četrto zmago v prvem krogu končnice prislužilo napredovanje v konferenčni polfinale, kamor se je prebilo prvič v zadnjem desetletju. Wade je v šestem dvoboju prvega kroga končnice na vzhodu, ko je Miami premagal Atlanto ter izsilil odločilno sedmo tekmo, blestel z 41 točkami, tudi tokrat je bil najboljši strelec dvoboja z 31 točkami. A se njegovemu moštvu ni izšlo vse po načrtih, nobeden od njegovih soigralcev ni presegel 20 točk. Atlanta pa je tako predčasno končala boje končnice. "Ta sezona me je zelo opogumila. Ekipa, ki je v lanski sezoni dobila le 15 tekem, je letos vknjižila 43 zmag in z Atlanto v končnici odigrala vseh sedem tekem. Torej imamo nekaj, na čemer lahko gradimo," je dejal Wade.

Liga NBA, končnica:

Prvo kolo:
Vzhod:
Atlanta Hawks : Miami Heat 91:78 /4:3/
Johnson 27, Smith 21 in 9 skokov, Murray 15; Wade 31, Beasley 17

Konferenčni polfinale:
Zahod:
Denver Nuggets : Dallas Mavericks 109:95 /1:0/
Nene 24, Anthony 23, Smith 15; Nowitzki 28 in 10 skokov, Terry, Howard in Smith po 15
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.