Šport > Košarka
9 ogledov

Orlando zadel rekordno število trojk

heduorlando_main_afp Žurnal24 main
Z zmago proti Udrihovemu Sacramentu so Orlando Magici postavili nov mejnik v NBA, saj toliko trojk ni zadel še nihče v zgodovini severnoameriške profesionalne košarkarske lige.
 

Liga NBA

Charlotte : Detroit 80:78
Cleveland : Memphis 102:87
Miami : Minnesota 99:96
LA Lakers : Houston 105:100
Denver : Dallas 99:97
Phoenix : Atlanta 107:102
Sacramento : Orlando 107:139

Slovenci v ligi NBA so imeli sinoči bolj klavrn večer. Saša Vujačič in Goran Dragič nista stopila na parket, prvi zaradi težav s hrbtom, drugi pa po odločitvi trenerja. Beno Udrih je bil kot običajno v prvi peterki Sacramenta, ki je doma izgubil z Orlandom s 139:107. Udrih je dosegel osem točk z metom 4:7, imel še dva skoka in tri podaje. Najboljši pri Sacramentu je bil Kenyon Martin s 30 točkami, za zmagovalce pa je kar sedem igralcev doseglo več kot deset točk. V soju žarometov so se na tej tekmi "sončili" Magici, ki so postavili rekord NBA v trojkah, saj so jih zadeli kar 23 iz 37 poskusov. Tako so za dva meta za tri točke izboljšali prejšnji rekord Raptorsov iz leta 2005. Jameer Nelson je zadel vseh svojih pet poskusov za tri, J. J. Redick in Keith Bogans pa sta dodala po štiri zadetke.

 
 

To je bila kazen, ker nismo igrali nobene obrambe.

Francisco Garcia

 
"Brez podcenjevanja do nasprotnikov, ampak zaradi rekorda smo izjemno razburjeni. Vsakemu bo težko braniti naše mete za tri, saj je Dwight Howard tako zelo dominanten pod obročem," je po srečanju razpredal trener Don Nelson. "Nocoj bo težko zaspati, vendar pa moramo to grozno tekmo pustiti za seboj. To je bila kazen, ker nismo igrali nobene obrambe," pa je povedal Francisco Garcia, košarkar Sacramenta. Phoenix je sinoči vknjižil tretjo zaporedno zmago, potem ko je doma premagal Atlanto. Shaquille O'Neal je za gostitelje dosegel 26 točk in deset skokov, Sonca pa so zmago slavila na zadnjih šestih tekmah od sedmih. Poleg tega so se prvič v sezoni premaknila nad 50-odstotno uspešnost v razmerju zmag in porazov. Na drugi strani so košarkarji Atlante četrtič zapored parket zapustili sklonjenih glav. Ekipi sta bili sicer še v zadnji četrtini povsem izenačeni, nato pa je O'Neal poldrugo minuto pred zaključno sireno dosegel pomemben koš za vodstvo z 99:98 in domačini so se veselili zmage.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.