Šport > Košarka
0 ogledov

Mourningov dres gre v pokoj

Znamenita številka 33 Alonza Mourninga odhaja v pokoj. Žurnal24 main
Vodstvo Miami Heatov se je odločilo, da bo upokojilo dres svojega legendarnega centra Alonza Mourninga, ki je copate obesil na klin januarja. To se bo zgodilo prvič v zgodovini kluba.
 

Liga NBA

Philadelphia : Orlando 100:106
Miami : NY Knicks 120:115
Memphis : Oklahoma City 92:99
Chicago
: Houston 105:102
Milwaukee : Washington 109:93
Utah : Sacramento 102:89
LA Clippers : Charlotte 95:100

Vodstvo severnoameriškega košarkarskega moštva Miami Heat se je odločilo, da bo - sploh prvič v zgodovini kluba - upokojilo dres s številko 33, ki jo je več kot deset let nosil center Alonzo Mourning. Slovesna prireditev v dvorani American Airlines Arena bo 30. marca, na obračunu med Miamijem in Orlandom.  V 15-letni poklicni karieri je bil Mourning, ki se je po desetih letih in pol zvestobe floridskemu moštvu dokončno upokojil letošnjega januarja, dvakrat najboljši obrambni igralec v ligi NBA, v njegovi lasti pa je kar nekaj klubskih rekordov. Je najboljši strelec moštva (9459 točk) in skakalec (4807), odigral pa je tudi največ tekem (593).

Košarkarji Sacramenta so brez Bena Udriha prišli do novega poraza, tokrat so bili s 102:89 močnejši košarkarji Utah Jazz, ki so bili na tekmi še posebej motivirani. Le nekaj ur pred tekmo so se namreč poslovili od lastnika kluba Larryja H. Millerja, ki je pred dobrim tednom umrl zaradi zapletov pri sladkorni bolezni, z zmago pa so tako poskbreli za lepo slovo od prvega človeka kluba. "Bilo je težko, ker je bilo na dan tekme. Pogreb z vso družino je bil zelo čustve," je po tekmi razlagal Ronnie Brewer, ki je srečanje končal z osebnim strelskim rekordom (26 točk). "Ko smo stopili na igrišče, so se čustva umaknila poslu," je še dodal ob Mehmetu Okurju prvi strelec tekme.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.