Šport > Košarka
0 ogledov

K rekordu s polaganji

Atlanta je Detroit spravila na tla. Žurnal24 main
V ligi NBA so bila odigrana štiri srečanja, videli pa smo zmage Atlante, Dallasa, Bostona in Clevelanda. Kelti so zmagali že 18. zapored in drvijo k novemu mejniku najmočnejše lige na svetu.
 

Liga NBA

Atlanta : Detroit 85:78
Washington : Dallas 86:97
Boston : New York 124:105
Oklahoma : Cleveland 91:102

Sedanji rod Keltov po igralski veličini bržkone nikoli ne bo prekosil generacije iz osemdesetih let minulega stoletja, ko so na severnoameriških košarkarskih parketih blesteli Larry Bird, Kevin McHale, Robert Parish, Dennis Johnson in Danny Ainge, v dvorani Boston Garden pa so se odvijali kultni obračuni z Jezerniki iz Los Angelesa, za katere so tedaj igrali Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, James Worthy, Bob McAdoo in drugi asi glamurozne kalifornijske zasedbe. A Paulu Pierceu, Rayu Allenu, Kevinu Garnettu in druščini je v tej sezoni vendarle uspel izjemen podvig, saj so izenačili klubski rekord po številu zaporednih zmag iz sezone 1981/82 ter ponovili dosežek Philadelphie in New Yorka, ki sta sezoni 1967/68 in 1969/70 začeli z identičnim izkupičkom glede zmag in porazov – 26:2. Pierce in druščina imajo že na naslednji tekmi proti Philadelphii priložnost postaviti nov mejnik v klubski zgodovini kluba in NBA.

"Mislim, da je bilo od mojih metov iz igre osem polaganj, ki sem jih pač zadel,"
je po tekmi skomignil z rameni Rondo, ki je v tretji četrtini dobesedno "eksplodiral" in dosegel 18 od svojih skupno 26 točk, njegov učinek pa so oplemenitili Allen z 18, Pierce s 17 ter Garnett in Perkins z 12 točkami. V gostujoči zasedbi so bili najbolj učinkoviti Quentin Richardson (29 točk) ter Nate Robinson (23) in Chris Duhon, ki je 20 točkam dodal še 10 podaj. V Oklahoma Cityju je blestel LeBron James, prvi igralec Clevelanda pa je domačemu moštvu nasul 31 točk. Dallas je zmagal v ameriški prestolnici, prva igralca tekme pa sta bila Jason Terry (25 točk) in Dirk Nowitzki (23 točk). Poleg Bostona se je domače zmage veselila tudi Atlanta, za zmago proti Detroitu pa si največ zaslug lasti Mike Bibby, ki je dosegel 27 točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.