Šport > Košarka
1 ogledov

Juretova prva

Vlado Ilievski se je uspešno vrnil v Olimpijino moštvo. Žurnal24 main
Košarkarji v jadranski ligi so odigrali 13. kolo. Od treh slovenskih predstavnikov je bila uspešna le Union Olimpija, ki je premagala Zagreb, Krka izgubila proti FMP, Helios proti Ciboni.
 

Liga NLB, 13. kolo

FMP : Krka 98:78
Cibona : Helios 85:64
U. Olimpija : Zagreb 83:63
C. zvezda : Budućnost 70:63
Vojvodina : Zadar 73:65
Split : Hemofarm 69:72
Bosna : Partizan 68:72

V tretje gre rado. Novi strateg zeleno-belih Jure Zdovc je v tretjem poskusu dočakal prvo zmago. Po dveh porazih v podaljških ( Hemofarm, Lottomatica ) je Union Olimpija v 13. krogu lige NLB dosegla peto zmago. Poleg dveh točk je razveseljiv tudi podatek, da se je po poškodbi na parket vrnil Vlatko Ilievski , ki je bil z 12 točkami med najboljšimi posamezniki na igrišču. Ljubljančani so bili prepričljivo boljši, tako da zmaga ni bila nikoli pod vprašajem. Resda so sredi tretje četrtine nerazumljivo padli, kar so gostje iz Zagreba s pridom izkoristili in se približali na enajst točk zaostanka (65:54), toda to je bil le kratek preblisk v sicer solidni predstavi Uniona Olimpije. Najvišjo prednost so domači dosegli na začetku drugega polčasa, ko je semafor v dvorani Tivoli kazal rezultat 55:32, končna razlika dvajsetih točk pa je najbolj realen odraz razmerij moči na parketu.

Žiga Zagorc in ostali Domžalčani so klonili pred Cibono. © Saša Despot

 
Novomeščani so optimistično odpotovali na gostovanje v Beograd, s katerega pa so se vrnili z devetim porazom in to enim najvišjih v sezoni. Domači FMP , ki je nastopil pod taktirko novega stratega Milovana Stepandića , ni imel prav nič usmiljenja, zabeležil je tretji par točk v nizu, in zlasti v zadnji četrtini povsem dotolkel slovenskega tekmeca. Tudi Krka je nastopila z novo okrepitvijo, litovskim zunanjim igralcem Ronaldasom Alijevasom , ki se je izkazal s 15 točkami, tremi ukradenimi žogami in štirimi podajami, vendar pa njegova prisotnost na terenu ni mogla spremeniti poteka dogodkov. Pred zadnjimi desetimi minutami je ekipi ločilo deset točk (70:60), tolikšna je bila razlika tudi še v 35. minuti (82:72), nakar so gostitelji dosegli delni rezultat 10:2 in rešili vse dvome o zmagovalcu. Nerešljivi uganki za novomeške branilce sta bila Labović (29 točk) in Jeremić (21), ki sta dosegla več kot polovico vseh točk FMP.

Zagrebčani so vprašanje zmagovalca praktično odločili že v prvi četrtini. Takoj so namreč upravičili vlogo favorita in že v četrti minuti so po košu Jareda Homana vodili z 11:3. Le dve minuti zatem je prednost gostiteljev znašala 12 točk, v osmi minuti še točko več, v zadnji minuti četrtine pa je Davor Kus izza črte poskrbel za visokih 30:16. V drugi četrtini je domači strateg odpočil dotlej najbolj razpoložena Kusa in Vedrana Vukušića , kar so gosti izkoristili za znižanje izida. Ob polčasu je razlika znašala le sedem točk v zagrebško korist. V tretji četrtini so si sicer Domžalčani zbudili skomine in se približali na 44:40, vendar so nato gostje prestavili v višjo prestavo in prednost se je znova povzpela na 18 točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.