Šport > Košarka
19 ogledov

James zgrešil zabijanje

LeBron James je Cavaliersom priboril prvi divizijski naslov po 33 letih. Žurnal24 main
Derbi vodilnih ekip atlantske in centralne divizije v NBA so dobili košarkarji Bostona, ki so bili tudi brez Kevina Garnetta boljši od Clevelanda. Slovenska košarkarja sta bila različne volje.
 

Liga NBA

Toronto : Miami 102:108
Orlando : New Jersey 105:102
Charlotte : Atlanta 98:91
Boston : Cleveland 105:94
Detroit : Golden State 108:91
Houston : Phoenix 116:112
Chicago : Milwaukee 117:102
San Antonio : Washington 100:78
Utah : Denver 97:91
LA Lakers : Minnesota 110:90

Košarkarji Bostona, ki so spet igrali brez Kevina Garnetta, so v ligi NBA ugnali Cleveland s 105:94 .“Obe ekipi sta zares dobri in takšna moštva ne izgubljajo doma. Zato je naša zmaga še toliko bolj pomembna,“ je po srečanju dejal trener Keltov Doc Rivers in namignil na dejstvo, da je na zadnjih 15 srečanjih teh dveh nasprotnikov, vključno s tistimi v lanski končnici, vse dobila domača ekipa.

Pri Clevelandu je bil malo pod svojim običajnim nivojem LeBron James, ki je dosegel "le“ 21 točk, metaje iz igre 5:15. Zle slutnje pa so se pri njem pojalive že v prvi četrtini, ko je ob navdušenju bostonskega občinstva zgrešil zabijanje, kar se mu zgodi zelo redko.  Branilec Mo Williams pa ni bil dovoljšnja protiutež za navdahnjene Celticse, pri katerih se je strelsko najbolj izkazal Paul Pierce z 29 točkami in devetimi podajami.

Na zmagovalnem pohodu je moštvo Utah Jazz. Doma v Salt Lake Cityju je vpisalo že deseto zmago v nizu. Zmaga pa je še slajša, ker so s 97:91 premagali tekmece iz severozahodne skupine. Za vodilnim moštvom skupine Denverjem Utah zaostaja le še za eno zmago. Nuggets so sicer vodili, a je košarkarjem Jazz uspelo ujeti 19 točk razlike ter premagati Denver. Deron Williams je 12 od 25 točk nanizal v tretji četrtini, z 11 asistencami pa še usmeril pot žoge proti košu. V zadnjih 11 tekmah je vsakič vpisal po deset asistenc in več. Kar zadeva slovenske nastope, imamo mešane občutke. Goran Dragič je proti Houstonu izgubil, za poraz pa ni kriv, saj ni igral niti sekunde. Saša Vujačič pa je k zmagi Lakersov nad Minnesoto dosegel osem točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.