Šport > Košarka
14 ogledov

Hopsi namučili Helios

Košarkarji Heliosa so si na Polzeli priborili novo zmago. (Foto: KZS/www.alesfev Žurnal24 main
Favoriti iz Domžal so na Polzeli v 10. kolu lige Telemach prišli do šeste zmage v prvenstvu. Zanjo pa so se dodobra namučili, saj so gostitelji popustili šele v zadnjih sekundah tekme.

Dvoboj Polzeljanov in Domžalčanov je bil v prvem polčasu zelo izenačen. Ne enemu ne drugemu moštvu se ni uspelo "odlepiti", šele v 15. minuti je Samo Udrih s prostima metoma poskrbel za otipljivejšo prednost na tekmi. Hopsi so takrat povedli s 25:19. Toda favorizirani gosti so hitro izničili razliko in v drugi polčas krenili z dvema točkama naskoka.

Čeprav so bili gosti ves čas boljši v skoraj vseh elementih igre, pa so domačini z (dotlej) boljšim skokom in manj izgubljenimi žogami zlahka držali korak. V odločilnih trenutkih pa so bili bolj zbrani igralci Heliosa. Tako je pri vodstvu gostov s 67:64 slabo minuto pred koncem Samo Udrih zgrešil dve polaganji, Alvin Snow pa je nato 18 sekund pred koncem tekme s prostima metoma dokončno odločil tekmo v prid Domžalčanov. Pri domačinih, ki so porazno metali za tri točke, se je z 18 točkami najbolj izkazal Elvir Ovčina, pri gostih pa je bil s 15 najuspešnejši Snow.

Liga Telemach, 10. kolo:

Hopsi Polzela : Helios Domžale 68:74 (15:16, 30:32, 49:48)
Ovčina 18, Thondique 13; Laškevič 14, Petrovič 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.