Šport > Košarka
1 ogledov

Avstralec s srbskim poreklom

Aleksandar Marić Partizan odkritje sezone
1/7
Žurnal24 main
Spoznajte Aleksandra Marića, avstralskega košarkarja s srbskim poreklom, ki ga do letošnjega poletja ni nihče poznal. Ko je to jesen zaigral za beograjski Partizan, je eksplodiral.

Partizan je, kot kaže, znova imel srečno roko pri izbiri košarkarja. Pred začetkom letošnje sezone so vodilni možje srbskega velikana v svoje vrste zvabili 211 cm visokega centra Aleksandra Marića. Do letos nepoznan nekdanji igralec univerze Nebraske in španske Granade je čez noč postal ključni igralec Partizana in ljubljenec beograjskega občinstva. Marić, ki igra iz kola v kolo bolje, je v srbski klub prišel po priporočilu Vlada Šćepanovića, nekdanjega soigralca pri Granadi, kjer se najverjetneje tolčejo po glavi, ker Mariću niso ponudili več priložnosti za igranje.

''Kar se mora, ni težko. Rad igram na visokem nivoju. Tega sem si želel že takrat, ko sem se začel ukvarjati s košarko. Ko ti nekdo ponudi priložnost, jo moraš izkoristi najbolje, kar se da. Ekipa mi je ponudila priložnost, ki jo moram izkoristiti. Takšna priložnost ne pride vsak dan,'" je Marić povedal v intervjuju za B92.

Takšna priložnost ne pride vsak dan.
Aleksandar Marić

Avstralski in srbski državljan je na sedmih evroligaških tekmah v sezoni 2009/10 povprečno dosegal dobrih 18 točk in slabih 10 skokov. 25-letni center je bil izbran za najboljšega igralca petega in sedmega kola, ko je proti Efes Pilsnu dosegel 34 točk in 16 skokov. Marić v tekmovanju Evrolige trenutno vodi v povprečnem statističnem indeksu uspešnosti (26,1). Na listi najboljših evroligaških strelcev zaseda tretje mesto (18,1) takoj za Olimpijinim Mattom Walshem (20,3) in Qyntelom Woodsom (18,3), igralcem poljskega Prokoma.

Pred začetkom letošnje sezone je Marić s Partizanom podpisal triletno pogodbo. A glede na dosedajšnje predstave ga bo Partizan le stežka zadržal v svojih vrstah, čeprav ''srbski'' Avstralec v intervjuju za B92 pravi, ''da bo Partizanu vedno hvaležen za priložnost in bo oddelal celotno pogodbo oziroma da bo v klubu ostal toliko let, kolikor bodo želeli vodilni možje kluba".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.