Šport
0 ogledov

Kopitar ukrotil Morske pse

Anžetu Kopitarju gre v zadnjem času kot po maslu. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Anže Kopitar je okusil slast prve zmage v novi sezoni severnoameriške lige NHL. Njegovi Los Angeles Kings so premagali San Jose Sharks s 6:4, k čemur je obilno pripomogel tudi Anže.

Anže Kopitar je k zmagi svojega moštva nad San Jose Sharks prispeval en zadetek in dve podaji. Tekma za Kralje pa niti pod razno ni bila lahka, saj so se Morski psi po zaostanku 4:0 dvignili na 4:4. Nato pa je zadel Teddy Purcell, na prazno mrežo pa še Davis Drewiske. Eden glavnih junakov srečanja pa je bil seveda Kopitar, ki je v 13. minuti druge tretjine prispeval tretji gol za LA, podal pa je v drugi minuti druge tretjine Ryanu Smythu in pri omenjenem zadnjem golu Drewiska.

"V soboto ob porazu proti Phoenixu nismo odigrali najbolje. Lepo je videti, da se je ekipa vrnila na tak način, posebej proti moštvu, kot je San Jose," je dejal Anže, ki je trenutno po dveh tekmah s petimi točkami (dva gola, tri podaje) na sedmem mestu najučinkovitejših igralcev v ligi. Prvi je Alex Ovečkin, ki jih je zbral devet, a s to razliko, da je odigral tri tekme. Moštvo iz LA-ja je v Staples Centru petič v 16 poskusih ugnalo San Jose.

Liga NHL, tekme 6. 10.:

Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 1:2
Philadelphia Flyers : Washington Capitals 6:5 (podaljšek)
Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 2:1 (kazenski streli)
Minnesota Wild : Anaheim Ducks 4:3 (podaljšek)
Calgary Flames : Montreal Canadiens 4:3
Edmonton Oilers : Dallas Stars 5:4 (kazenski streli)
Los Angeles Kings : San Jose Sharks 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.