Šport
0 ogledov

Kopitar ujel točko

Sinoči sta si v lase skočila nekdanja soigralca Jarome Iginla (Calgary) in David Žurnal24 main
Los Angeles Kingsi so sinoči v ligi NHL proti Dallas Starsom klonili šele po kazenskih strelih. Te so videli gledalci tudi na obračunu Ottawe in Montreala. Enajst golov v San Joseju.
 

Liga NHL

Dallas : Los Angeles 3:2*
Buffalo : Carolina 3:1
Washington : Boston 2:1
Ottawa : Montreal 4:5*
NY Islanders : New Jersey 1:3
Tampa Bay : Florida 3:4
Nashville : Atlanta 2:7
St. Louis : Chicago 1:2**
Minnesota : Anaheim 0:3
Calgary : Phoenix 3:4
San Jose : Detroit 6:5
* po kazenskih strelih
** po podaljšku

Moštvo LA Kings je šele po izvajanju kazenskih strelov z 2:3 klonilo proti Dallas Starsom. Anže Kopitar je v rednem delu dvoboja s podajo tlakoval gol Aleksandra Frolova.V teksaškem Dallasu se je podaljšek derbija moštev pacifiške skupine severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL končal brez zadetkov, zato pa je bila usoda Kraljev iz kalifornijskega Los Angelesa zapečatena pri izvajanju kazenskih strelov. Mike Ribeiro v dresu Zvezd je edini zadel, odločilni zadetek pa je prišel po zgrešenem strelu Aleksandra Frolova. Po hokejistu Dallasa sta se zvrstila dva strelca Kraljev, a plošček ni zatresel mreže vratarja domačega moštva Martyja Turcoja.

Po prvi in drugi tretjini, ko se mreža v vratih obeh moštev ni zatresla, a so po številu napadov na vrata imeli prednost hokejisti Dallasa, so se vsi goli v rednem delu tekme nanizali v tretji tretjini. Najprej je povedlo gostujoče moštvo z zadetkom Dustina Browna, nato je izenačil za domače Jare Lehtinen z golom, ki ga je orkestriral Ribeiro. Slednji hokejist je kasneje domačim zagotovil prednost, ki pa jo je izničila rusko-slovenska naveza Kopitar-Frolov in je ruski hokejist vpisal že 300 gol v karieri.

V San Joseju v zvezni državi Kalifornija se je odvil derbi najboljših moštev Zahoda. Pod točo golov je San Jose Sharks s 6:5 ugnalo branilce naslova Stanleyjevega pokala ekipo Detroit Red Wings. Morski psi so se tako s 33 zmagami (in le šestimi porazi) ter 71 točkami znova pognali na vrh lige NHL, s katerega so za eno točko izrinili moštvo Boston Bruins ter ubranili mesto vodilnega v zahodni konferenci. Rdeča krila z 31 zmagami in osmimi porazi za Morskimi psi zaostajajo za tri točke. V treh obračunih moštev v tej sezoni so Morski psi, ki so na domačem ledu od 24 tekem 21-krat slavili zmago, dvakrat zmagali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.