Šport
1 ogledov

Kata znova poškodovana

Katarina Srebotnik ni več med 100 najboljšimi igralkami na svetu. Žurnal24 main
Katarina Srebotnik v zadnjem času zares nima sreče. Predvsem z zdravjem, saj je morala treniranje prekiniti še tretjič v zadnjih petih mesecih. Tokrat so vzrok bolečine v rami.
 

Preberite še ...

Porsche za Svetlano

Zaradi bolečin v desni rami, ki so se pojavile na prvih treningih aprila, se je Katarina Srebotnik odločila še za dodaten pregled v Parizu pri francoskem specialistu za tovrstne poškodbe. Žal je pregled pokazal, da ne gre zgolj za manjše vnetje, temveč poškodbo rame, ki bo zahtevala en mesec počitka. Po prvem tednu kompletnega mirovanja bodo sledili še trije tedni, ko Katarina ne bo smela obremenjevati zgornjega dela telesa in bo lahko izvajala izključno kondicijski trening za krepitev nog.

 
 

V zadnjih tednih sem trdo delala na tem, da se dobro pripravim na povratek na turnirje, in z izjemo servisa, ki ga zaradi bolečin v rami nisem trenirala, sem bila na dobri poti. Zelo namreč pogrešam tenis, turnirski utrip in vrvež, in šele zdaj se povsem zavedam, kaj pomeni zdravje.

Katarina Srebotnik

 
Katarina Srebotnik: "Zelo sem razočarana in žalostna, saj sem že tretjič v petih mesecih zaradi poškodbe morala prekiniti treninge. Najprej je bil razlog ahilova tetiva, zdaj je problem poškodba ramena. V zadnjih tednih sem trdo delala na tem, da se dobro pripravim na povratek na turnirje, in z izjemo servisa, ki ga zaradi bolečin v rami nisem trenirala, sem bila na dobri poti. Zelo namreč pogrešam tenis, turnirski utrip in vrvež, in šele zdaj se povsem zavedam, kaj pomeni zdravje."

Sezona na peščenih igriščih je za Srebotnikovo predčasno končana, saj bo morala izpustiti načrtovane nastope v Madridu in Strasbourgu ter tudi drugi turnir za grand slam, Odprto prvenstvo Francije v Parizu. 26. maja 2009 Srebotnikovo čaka kontrolni pregled v Parizu in šele potem bo jasno, kako dalje. S trenerko Biljano Veselinović bosta poskusili narediti vse, da bo Srebotnikova nared do Wimbledona.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.