Šport
4 ogledov

Kata z odločno igro v polfinale

Katarina Srebotnik je bila uspešna tudi v drugem kolu kvalifikacij. Žurnal24 main
Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale turnirja v Stockholmu. S 6:2 in 6:0 je znova prepričljivo premagala Španko Virginio Ruano Pascual. Za zmago je potrebovala le eno uro.
 

Stockholm (WTA), četrtfinale

K. Srebotnik (SLO, 3) : V. Ruano Pascual (ŠPA) 6:2, 6:0
V. Duševina (RUS)
: I. Benešova (ČEH) 6:3, 6:3
A. Radwanska (POL, 1) : C. Pin (FRA) 6:2, 1:0
C. Wozniacki (DAN, 4): A. M. Garrigues (ŠPA, 5) 6:1, 6:3

Katarina Srebotnik , ki se je po domačem turnirju v Portorožu podala v Skandinavijo, nadaljuje odlične predstave. V četrtfinalu turnirja WTA v Stockholmu je gladko s 6:2 in 6:0 premagala Španko Virginio Ruano Pascual , za zmago in napredovanje v polfinale pa je Srebotnikova potrebovala vsega eno uro. Izkušenejša Španka, ki bo jeseni dopolnila 35 let, je bila tokrat proti 27-letni Velenjčanki in njenim servisom – v dvoboju je zbrala štiri ase – precej nemočna.

Kdo pravi, da se leto 2005 ne more ponoviti? © Barbara Milavec

 
Prvih nekaj iger sta bili Slovenka in Španka še enakovredni tekmici, nato pa je Srebotnikova prvi niz s tremi brejki zaključila v svojo korist. Še boljšo igro je pokazala v drugem nizu, v katerem nasprotnici ni prepustila točke, dvoboj pa zaključila s še šesto dobljeno igro na servis nasprotnice. "Zadovoljna sem z igro in rezultatom, še posebej pa me veseli, da sem prvič v tem tednu zaigrala popolnoma zdrava. V prvih dveh dvobojih sem imela bolečine zaradi tendonitisa. Tudi podlaga mi zelo ustreza, saj so žoge hitrejše in lažje razvijem svojo igro. Forma se vzpenja, a jutri bo šlo za nov dvoboj. Duševina igra povsem drugače kot Pascualova, za nameček pa v Stockholmu vedno dobro igra. Potrudila se bom, da bom ponovila zgodbo iz leta 2005," je dejala Srebotnikova, ki je leta 2005 v švedskem glavnem mestu zmagala.

 

Preberite še ...

Jelena kot Rafa napada številko ena
Roger Rafaelu na široko odprl vrata

V polfinalu Srebotnikovo čaka Rusinja Vera Duševina , ki je v prvem dvoboju dneva s 6:3 in 6:3 odpravila Čehinjo Iveto Benešovo. Za mesto v polfinalu sta se v nadaljevanju najprej pomerili prva nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska in nepostavljena Francozinja Camille Pin, ki je dvoboj pri izidu 6:2, 1:0 za Poljakinjo predala. Za zadnje mesto v polfinalu sta se pomerili četrta nosilka Danka Caroline Wozniacki in peta nosilka Španka Anabel Medina Garrigues . Boljša je bila Danka, ki je slavila s 6:1 in 6:3.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.