Šport
8 ogledov

Kata brez težav

Katarina Srebotnik na najnovejši lestvici WTA med posameznicami z 2114 točkami z Žurnal24 main
Naša najboljša teniška igralka Katarina Srebotnik je v osmini finala turnirja v Stockholmu premagala Rusinjo Pavljučenkovo. Za polfinale proti Španki Virginii Ruano Pascual.
 

Stockholm (WTA), 2. kolo

K. Srebotnik (SLO, 3) : A. Pavljučenko 6:3, 6:4

Katarina Srebotnik ta teden nastopa na turnirju WTA v Stockholmu. V torek v prvem kolu ni imela posebnih težav in je premagala Rusinjo Ano Lapuščinsko. Danes pa je lopar prekrižala s še eno Rusinjo, Anastasijo Pavljučenkovo. Prvi niz je naša najboljša igralka, ki je tretja nosilka turnirja, dobila gladko s 6:3. Drugi je bil nekoliko bolj izenačen, a ga je Kata vseeno dobila s 6:4. Tehtnico je na Katarinino stran nagnil predvsem boljši servis. Srebotnikova je namreč imela 65-odstotno uspešnost prvega servisa, Rusinja pa 49-odstotno. Posledično je Kata dobila kar 80 odstotkov točk iz prvega servisa, nasprotnica pa 60. Dvoboj je trajal dobro uro in deset minut. "Anastasija je dobra igralka, a iz mladinskega v članski tenis vodi dolga pot," je po zmagi dejala Velenjčanka. Katarinina nasprotnica v četrtfinalu bo Španka Virginia Ruano Pascual, ki je s 6:3 in 6:2 odpravila Italijanko Mario Camerin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.