Šport
6 ogledov

Jelena osvojila prvega

Jelena Janković je takole poljubila zmagovalni lopar v Marbelli. Žurnal24 main
Srbska teniška igralka Jelena Janković je dobila svoj prvi WTA-turnir v letošnji sezoni. Zgodilo se je v španski Marbelli, kjer je v finalu obračunala z domačinko Carle Suarez Navarro.
 

Preberite še ...

Vprašanja, ki jih ponavadi ne postavijo (1.)
Vprašanja, ki jih po navadi ne postavijo (2.)

Srbska teniška igralka Jelena Janković je zmagovalka 500.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja WTA v Marbelli, kar je njena prva turnirska zmaga v letošnjem letu. Druga nosilka je bila v finalu s 6:3, 3:6 in 6:3 boljša od petopostavljene domače igralke Carle Suarez Navarro. Trenutno četrta igralka sveta je tako pokazala, da počasi le prihaja v formo, ki jo je prikazovala, ko se je pred časom povzpela tudi na prvo mesto svetovne jakostne lestvice. Sicer pa se je 24-letna Srbkinja za deveto posamično turnirsko zmago v karieri morala kar precej potruditi. Finalni obračun je trajal skoraj dve uri pol, v tretjem nizu pa je Jankovićeva potrebovala kar šest zaključnih žog za zmago.

To je bil obenem tudi tretji njun medsebojni dvoboj, v vseh treh pa se je zmage veselila Srbkinja. Precej manj izkušena in štiri leta mlajša Saurez Navarrova je kljub temu dosegla uspeh kariere. Doslej ji namreč še ni uspel preboj v finale katerega od turnirjev najvišjega ranga. Za največja uspeha je do Marbelle štela lanski uvrstitvi v polfinale na turnirjih v Bogoti in Forest Hillsu.

Marbella, WTA, finale:

Jelena Janković (SRB/2) : Carla Suarez Navarro (ŠPA/5) 6:3, 3:6, 6:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.