Šport
5 ogledov

Incident, burleska in zmaga os

Na tribunah se je iskrilo še po koncu obračuna Gorenja in Cimosa.
1/7
Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so s 27:26 dobili derbi 5. kola MIK 1. lige za prvaka proti Kopru in se tako s primorskim klubom izenačili na vodilnem položaju lestvice. Po tekmi se je iskrilo na tribuni.

Obenem imajo finalisti pokala EHF iz Velenja še vedno možnosti za naslov prvaka, verjetno bo ena odločilnih tekem v zadnjem, 10. kolu, ko ose gostujejo ravno v Kopru. Tekma je bila zelo napeta, izenačena in naelektrena. Že v prvi minuti je rdeči karton dobil Marko Oštir zaradi udarca Miloša Mirkovića v obraz. Polčas se je končal z rezultatom 13:13, prava veselica pa se je začela v drugem delu. Ose so prišle že do prednosti treh zadetkov, a so se Koprčani približali, ko so imeli dva igralca več. Sodnika in delegat so uprizorili pravo burlesko, saj v odločilnih trenutkih srečanja nekaj časa nihče ni prav vedel, kdo je izključen zaradi nepravilnega izhoda z igrišča. Ključni zadetek za ose je dobre tri minute pred koncem dosegel Boštjan Kavaš. Cimos se ni dal in je prek Uroša Rapotca 30 sekund pred koncem zapretil z izenačenjem, a so domači uspeli zadržati žogo. Pred koncem tekme se je zgodil še manjši pretep, saj je nekdo z velenjske strani odrinil Boštjana Straška, nato pa se je začelo prerivanje.

 

30 golov Jamnika

Rokometašem Rudarja je prekipelo, proti Merkurju so igrali večinoma kadeti, ki so bili vreča za boks. Škofjeločani so zmagali s 13:57 (7:28), kadetski reprezentant Grega Jamnik pa je dosegel 30 golov.

Celjani nadaljujejo z razprodajo ugleda na domačem prizorišču. Zmaga v prejšnjem kolu proti Gorenju ni prinesla pomladi. Novo zaušnico so jim primazali dolenjski rokometaši, ki so si že po prvih tridesetih minutah igre priigrali devet golov prednosti, na koncu pa slavili s petimi. Izbranci domačega stratega Marka Šibile so silovito začeli in si že po nekaj minutah priigrali štiri gole naskoka (5:1), popuščali pa niso vse do konca prvega polčasa, ko so si z enostavnimi akcijami dvakrat priigrali devet golov prednosti (15:6 in 16:7). V drugi polovici tekme so brez večjih težav na varni razdalji držali razvodenele goste, ki so na Dolenjskem prikazali zelo slabo predstavo.

MIK 1. liga, 5. kolo končnice za prvaka:

Gorenje : Cimos 27:26 (13:13)
Kavaš 7, Datukašvili in Harmandić po 5; Skoko 6, Praznik in Mrvaljević po 4

Trimo
: Celje P. L. 26:21(16:7)
M. Radelj 5, Se. Skube, Cehte in Miklavčič po 4; Sulić 6, Mačkovšek in Gajič po 4

Prevent : Slovan 27:24 (12:14)
Dujmovič 9, Šimič in Špegel po 5; Skušek 7, Teržan 4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.