Šport
15 ogledov

Hurricanes v slogu svojega imena

Takole se je enega od svojih zadetkov za Carolino veselil Ray Whitney. Žurnal24 main
V noči na ponedeljek sta bili v hokejski ligi NHL odigrani dve tekmi prvega kola končnice na vzhodu. Washington je slavil s 5:3 pri Rangersih v New Yorku, Carolina pa je s 4:0 ugnala New Jersey.
 

Preberite še ...

Pingvini znova izločili Letalce

Na obeh tekmah je izid v zmagah zdaj izenačen na 3:3 in o konferenčnem polfinalu bo odločal naslednji obračun. Hokejisti Washingtona so v New Yorku vse opravili že v uvodnih tretjinah, ko so povedli s 5:1. V zadnjem delu so gostitelji poraz le še malce kozmetično popravili, nikoli pa se niso približali izenačenju. Končni izid 5:3 je šest sekund pred koncem postavil Marc Staal. Pri zmagovalcih je gol in dve podaji vpisal Tom Poti.

Ob tem ne gre spregledati, da je New York nastopil brez trenerja Johna Tortorelle, ki je bil zaradi nešportnega vedenja na petkovi tekmi, ki jo je Washington dobil s 4:0, suspendiran za eno tekmo. Odločilna sedma tekma za uvrstitev v konferenčni polfinale bo na sporedu v noči na sredo v Washingtonu. V Raleighu v Severni Karolini je bila odločilna druga tretjina, ko je Eric Staal v treh minutah dosegel kar dva gola in prednost povišal na neulovljivih 3:0. Blestel je tudi domači vratar Cam Ward, ki je vragom ubranil vseh 28 strelov na svoj gol. Odločilna tekma v seriji "best of seven" bo na sporedu v noči na sredo v New Jerseyju.

Liga NHL:

Vzhod:
New York Rangers : Washington Capitals 3:5 /3:3/

Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 4:0 /3:3/

* v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.