Šport
12 ogledov

Hercogova uspešna v Italiji

V drugem kolu OP Francije se bo Hercogova pomerila z domačinko Aravane Rezai. Žurnal24 main
Polona Hercog je na teniškem turnirju v Civitavecchiji zmagala v konkurenci posameznic. Andreja Klepač pa se žal ni veselila zmage v konkurenci dvojic na WTA-turnirju v Barceloni.
 

Preberite še ...

Finale za Andrejo in Polono
Majeričeva brez finala

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v italijanski Civitavecchiji zmagala na turnirju serije ITF z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev. Sedemnajstletna Hercogova je bila v finalu s 6:2 in 6:4 boljša od naturalizirane Nemke, sicer Srbkinje rojene v Tuzli, Andreje Petković. Za Hercogovo je to peta zmaga na turnirjih ITF.

Klepačeva ostala brez zmage
Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na turnirju v Barceloni z nagradnim skladom 166.000 evrov odlično nastopila v konkurenci dvojic, kjer je z Romunko Sorano Cirstea prvi poraz doživela šele v finalu proti prvopostavljeni španski dvojici Nuria Llagostera Vives/Maria Jose Martinez Sanchez. Španki sta bili boljši s 3:6, 6:2 in 10:8.

Dvoboj sta sicer bolje začeli 23-letna slovenska tekmovalka in Romunka Sorana Cirstea, ki sta uvodni niz dobili s 6:3. Precej bolj uveljavljeni španski igralki sta se nato zbrali in v drugem nizu tekmicam oddali le dve igri, a najbolj izenačeno in napeto je bilo v tretjem skrajšanem nizu, ki pa sta ga domači igralki dobili tesno z 10:8. Klepačeva niti v posamični niti v konkurenci dvojic še nikoli ni osvojila turnirja na tekmovanjih serije WTA. Med dvojicami je bila končnemu zmagoslavju še najbližje v domačem Portorožu leta 2007, ko ji je prav tako "spodrsnilo" na zadnji stopnički. Takrat je nastopila skupaj z v Kazahstanu rojeno Rusinjo Jeleno Lihovcevo.

Civitavecchi, WTA, posameznice, finale:

Hercog (SLO)
: Petković (NEM/5) 6:2, 6:4

Barcelona, WTA, dvojice, finale:

Llagostera Vives/Martinez Sanchez (ŠPA/1) : Cirstea/Klepač (ROM/SLO) 3:6, 6:2, 10:8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.