Šport
10 ogledov

Groznik: Japonci so kot ose

Iz moralnih razlogov japonski hokejisti ne bodo pripotovali na SP. (Foto: Saša D Žurnal24 main
Slovenija je tako kot Hrvaško tudi Japonsko premagala z veliko muke. "Srečo smo imeli pri drugem golu, saj bi tedaj lahko povedli Japonci, ki so imeli igralca več," meni Boštjan Groznik.
 

Preberite še ...

Milovanovič: Nismo dali vsega od sebe
Rahmatuljin: S takšnim pristopom ne gre

Sredino srečanje na SP divizije I v hokeju na ledu je bilo podobno kot tisto na olimpijskih kvalifikacijah. Slovenija je bolje začela in povedla, Japonci pa so bili v drugi in tretji tretjini vse nevarnejši. K sreči je bil razplet drugačen. Risi so se maščevali za poraz v Hannovru. V zadnjih minutah je hokejistom iz dežele vzhajajočega sonca zmanjkalo moči in Slovenci so se lahko veselili četrte zmage na tem prvenstvu. Junak zmage je bil Andrej Hočevar , ki je še posebej v zadnji četrtini ubranil vrsto nevarnih poskusov Japoncev. O uvrstitvi v elitno skupino hokeja na ledu bo odločala petkova tekma med Slovenijo in Kazahstanom , ki se bo začela ob 15.30.

 
 

Na koncu so igrali tudi minuto in pol brez vratarja, a smo se ubranili in zasluženo zmagali. Veseli smo, da smo dosegli četrto zaporedno zmago, a nič še ni doseženega.

Aleš Mušič

 
Prvo tretjino je Slovenija dobila z 1:0. Edini zadetek je že v šesti minuti dosegel Andrej Hebar . Zanj je bil to 11. reprezentančni gol in tretji na tem prvenstvu. Igral se je trd hokej. V uvodnih minutah so bili risi boljši, nato pa so Japonci vzpostavili ravnotežje. V drugi tretjini, končala se je z vodstvom Slovenije 2:1, naši hokejisti niso pustili najboljšega vtisa. Delali so vse več napak, znova pa niso znali izkoristiti igralca več na ledu. Vse nevarnejši so bili Japonci in ob dveh igralcih več je Aaron Keller v 24. minuti izenačil na 1:1. Le minuto kasneje, ko so imeli risi še igralca manj, je za 2:1 zadel Aleš Mušič . V zadnji tretjini zadetkov nismo videli. Med 40. in 50. minuto so Japonci pritisnili in gol Hočevarja je bil večkrat v nevarnosti. A to je bil Hočevarjev dan in do konca tekme se rezultat ni več spremenil.

Boštjanu Grozniku se zdi najbolj neugodna japonska agresivnost. © Saša Despot

 
Strelec zmagovitega zadetka Mušič je po srečanju razmišljal: "Sam sem šel v protinapad in ga uspešno končal, tak izid pa je ostal tudi do konca tekme. Poskušali smo ustaviti japonske napade v srednji tretjini, jih ustavljati že v njihovi tretjini. Zelo dobro smo se borili od začetka do konca. Na koncu so igrali tudi minuto in pol brez vratarja, a smo se ubranili in zasluženo zmagali. Veseli smo, da smo dosegli četrto zaporedno zmago, a nič še ni doseženega, z mislimi pa smo že na tekmi s Kazahstanom." S svojim pogledom na srečanje je žurnalovcem postregel branilec Boštjan Groznik : "Z Japonci smo vedno imeli težave, včasih tudi po vodstvu za dva ali tri zadetke. Vedeli smo, da moramo kljub vodstvu zelo paziti. Srečo smo imeli pri drugem golu, saj bi tedaj lahko povedli Japonci, ki so imeli igralca več. To je bil ključni trenutek. Super, zmagali smo. Zdaj se moramo dobro spočiti, nato pa pridejo na vrsto Kazahstanci." Zakaj so hokejisti iz dežele vzhajajočega sonca za Slovence vedno tako trd oreh? "Znano je, da igrajo kot ose. So zelo hitri, vseskozi drsajo, neutrudni so. Igrajo zelo agresivno, morda imamo zaradi tega z njimi vedno težave." Še pogled proti Kazahstanu: "Gremo od tekme do tekme. Naša naloga zdaj je, da se dobro spočijemo. Četrtek pa bo dan za analizo kazahstanske ekipe. Imamo dobre videoposnetke, videli bomo, kaj so njihove dobre in slabe točke. Šli bomo na zmago!"  

SP divizije I, 4. kolo:

Slovenija
: Japonska 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Hebar (6), Mušič (25); Keller (24)

Kazahstan : Avstralija 13:2 (5:0, 2:0, 6:2)

Litva : Hrvaška 7:2 (2:1, 1:0, 4:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.