Šport
12 ogledov

Gregorinova na sprintu 34.

Gregorinova je napredovala za dve mesto in bila na koncu deveta. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Biatlonci so ta vikend na Finskem, tekači pa na Norveškem. Na 30 kilometrov je v Oslu zmagala Marit Bjoergen, medtem ko je na biatlonski tekmi v Kontiolahtiju Teja Gregorin osvojila 34. mesto.
Tekačice so v Oslu opravile s 30 kilometri v prosti tehniki. Na tekmi s skupinskim startom so popolno zmagoslavje dosegle domače predstavnice, zmagala je Marit Bjoergen pred Kristin Stoermer Steiro in Therese Johaug. Pri moških na 50 km v prosti tehniki je zmagal Petter Northug, drugi je bil Pietro Piller Cottrer, tretji pa Vincent Vittoz. Slovenci niso nastopili.

Belorusinja Darja Domračeva (21:17,5/0) je zmagovalka sprinterske preizkušnje biatlonk v Kontiolahtiju. Drugo mesto je osvojila Rusinja Olga Zajceva (+8,4/0), tretja pa je bila Nemka Kati Wilhelm (+13,5/0). Najboljšo slovensko uvrstitev je vknjižila Teja Gregorin, ki je bila 34. (+1:48,8/1), Dijana Ravnikar je bila 48. (+2:28,6/1), Andreja Mali pa 52. (+2:38,8/2). Teja je v skupnem seštevku 11., nova vodilna pa je s tokratnim petim mestom Nemka Magdalena Neuner, potem ko je Švedinja Helena Jonsson tekmo sklenila kot deveta.

Biatlonci so v Kontiolahtiju na Finskem nastopili na prvi posamični poolimpijski tekmi. V sprintu sta bila najboljša Rus Ivan Čerezov in Belorusinja Darja Domračeva. Med Slovenci je tokrat pozitivno presenetil le Vasja Rupnik, ki je z 28. mestom prišel do dosežka kariere.

"Rupnik je naredil najboljši izid v karieri, še bolj pomembno pa je, da je za tretjim mestom zaostal le 40 sekund. Bauer je tekaško dosegel osmi izid, a preveč hitel na strelišču ter delal drobne napake, kar pa je bilo preveč za dobro uvrstitev. Marič je taktično tekel dobro, a žal dvakrat zgrešil. Tukaj so razlike v mestih nato velike, saj so se tekmovalci med 14. in 60. mestom zvrstili v eni sami minuti in vsaka sekunda praktično pomeni eno izgubljeno mesto," je tekmo videl moški trener Uroš Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.