Šport
15 ogledov

Gorenšek mesec dni na bolniški

Mijo Zorko je obtožbe Mihe Gorenška (na sliki) zavrnil. Žurnal24 main
Po veliki smoli, ki so jo rokometaši Celja Pivovarne Laško imeli s poškodbami v letu 2008, te ne prizanašajo niti v letu 2009, pa čeprav se je to šele začelo. Mihi Gorenšku je počila kost.

Po dobrih novicah, ko se je na treninge po dolgem obdobju vrnil Miladin Kozlina, je včeraj sledila slaba. Na treningu se je namreč huje poškodoval vedno borbeni Miha Gorenšek. Temu je v stopalu, kjer ga je v preteklosti že pestila enaka poškodba, počila kost. Po posvetovanju z zdravniško službo bo v naslednjih dneh najverjetneje operiran, s treningi pa bo po prvih predvidevanjih lahko začel v roku štirih do šestih tednov. Miha se je tako pridružil dolgemu seznamu težje poškodovanih igralcev pivovarjev v sezoni 2008/2009. Že pred pravim začetkom sezone sta se težje poškodovala oba leva zunanja igralca Mirsad Terzič (zlom dlančne kosti) ter Miladin Kozlina (palec desne roke). Nato si je palec na odrivni nogi zlomil Luka Ščurek, ki se je tako kot Kozlina šele zdaj pridružil treningom.

Toneta Tislja v zadnjih dneh boli glava. © Gregor Katič

 
Sledila je huda poškodba gležnja Alekseja Peskova , ki se bo morda ekipi pridružil ob koncu državnega prvenstva, in zdaj še poškodba Mihe Gorenška. Vsi našteti poškodovani igralci so bili zaradi poškodb operirani, izjema je le Kozlina, pri katerem pa je bila operacija dolgo časa med morebitnimi ukrepi. Poleg njih sta se z lažjimi poškodbami ubadala še Edi Kokšarov ter Renato Sulič . Tone Tiselj se v teh dneh ukvarja tudi s pomanjkanjem kadra na treningih. Ob odsotnih reprezentantih Toskiču, Kojiču in Rezničku, ta se predvidoma vrača danes, so bili zaradi reprezentančnih obveznosti odsotni še Špiler, Gajič, Rezar, Terzič, Čudič in Furlan, kar nekaj igralcev pa je napadla tudi viroza.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.