Šport
1 ogledov

Gaudeta ne bo

Kevin Gaudet bo očitno ostal (le) na dunajski klopi. Žurnal24 main
V telenoveli z naslovom Hokejski selektor se je spet zgodila prelomnica. Kevin Gaudet je z Dunaja sporočil, da ne misli postati slovenski selektor, čeprav si to šteje v veliko čast.
 

Preberite še ...

Gaudet izbran za selektorja

Kalvariji z izborom hokejskega selektorja očitno ni videti konca. Potem ko so si hokejski navdušenci v petek vsaj malo oddahnili, saj so vodilni ljudje zveze končno izbrali selektorja, ki naj bi naše hokejiste vodil na kvalifikacijah za olimpijske igre, se je zgodil nov preobrat. Spletna stran kluba z Dunaja , kjer Kevin Gaudet službuje, namreč poroča, da njihov strateg ne bo sedel na klop risov. "Zame bi bila velika čast boriti se s slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za OI v Vancouvru 2010," je o povedal Gaudet. In na koncu dodal še pomembnejše: "Toda ekipe Capitals ne morem pustiti same v pomembnem obdobju pred končnico in se s slovensko izbrano vrsto podati na kvalifikacijski turnir."

Poteza Gaudeta je vodstvo HZS nekoliko presenetila; prav zato uradnega odziva na "košarico" še ni, saj na zvezi še niso dobili uradnega odgovora glavnega akterja Kevina Gaudeta. Avstrijci so na spletni strani dunajskega kluba še zapisali, da je Gaudet že jeseni dobil načelno ponudbo za vodenje Slovenije in pokazal zanimanje, pri tem pa mu je zeleno luč za morebitno sodelovanje s HZS prižgal tudi njegov klub. Toda, nadaljujejo pri Vienni Capitals, obotavljiva in počasna pogajanja so Gaudeta slednjič prepričala, da se je odrekel slovenski selektorski ponudbi.


Rise čez 45 dni čaka pomembna naloga, HZS pa mora pred tem izbrati tudi selektorja. © SPS

 
 
 

Zame bi bila velika čast boriti se s slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za OI v Vancouvru 2010, toda ekipe Capitals ne morem pustiti same v pomembnem obdobju pred končnico in se s slovensko izbrano vrsto podati na kvalifikacijski turnir.

Kevin Gaudet

 
Saga o slovenskem hokejskem selektorju se tako nadaljuje z novim tragikomičnim zapletom. Že vse od maja, ko se je po koncu mandata poslovil neuspešni (Slovenija je v Kanadi izpadla iz elitne skupine svetovnega hokeja) švedski trener Mats Waltin , najboljši slovenski igralci nimajo trenerja. Po poletnem mrtvilu je predsedstvo HZS novembra sprva za selektorja izbralo jeseniškega trenerja Douga Bradleyja , toda isto predsedstvo je nato že na naslednji seji, resda v drugačni sestavi, saj je tedaj že odstopil dotlej predsedujoči oziroma vršilec dolžnosti predsednika Janez Sodržnik (HZS namreč od maja po odstopu Damjana Mihevca nima niti predsednika), zaradi domnevno preveč zajetne finančne ponudbe razveljavilo izbiro Bradleyja za glavnega trenerja slovenske izbrane vrste. Potem ko sta odstopila še dva člana predsedstva, njunih odstopov pa ta organ še ni sprejel, so se preostali člani zbrali v petek in soglasno izbrali za selektorja Gaudeta in dva dni je bilo videti, da se bodo stvari le začele razpletati ...

Slovenija ima vse manj časa za selektorsko zgodbo: že čez 45 dni, od 5. do 8. februarja 2009, bodo Slovenci pred eno največjih in najpomembnejših nalog v zadnjih letih. Na olimpijskih kvalifikacijah v Hannovru bi si lahko v konkurenci Nemčije, Avstrije in Japonske priborili vozovnico za OI v Kanadi 2010. Pa tudi naslednje tekmovanje ni več prav daleč, svetovno prvenstvo divizije I bo sredi aprila v Litvi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.