Šport > Euro 2024
11825 ogledov

Legendarna angleška branilca: To ni nikoli enajstmetrovka

Harry Kane Profimedia
Angleži so izenačili po strelu z bele pike.

Angleška izbrana vrsta se je z zmago z 2:1 proti Nizozemski uvrstila v finale evropskega prvenstva, kjer se bo pomerila s Španijo. Angleži so na dvoboju s 'tulipani' sicer zaostajali, nato pa izenačili po strelu z enajstmetrovke. Za marsikoga je bila najstrožja kazen zelo sporna.

Čeprav je bila dosojena v prid Angležev, sta odločitev sodnika Felixa Zwayerja kot napačno označila tudi dolgoletna člana angleške reprezentance. Nekdanji član Liverpoola Jamie Carragher je tako na omrežju X preprosto zapisal, da "to nikoli ni enajstmetrovka", oglasil pa se je tudi njegov kolega Gary Neville: "Kot branilec menim, da gre za absolutno sramotno odločitev."

Zwayer sprva sicer ni ničesar dosodil, a so ga na ogled posnetka napotili iz sobe za VAR. V takšnih primerih delilci pravice nato redno pokažejo na belo piko, izneveril se ni niti Nemec. 

Zanimivo, da so bili številni Angleži, med njimi tudi znani novinarji, pred dvobojem zgroženi, ker je Uefa za sodnika drugega polfinala izbrala prav Zwayerja. Ta je v preteklosti namreč priznal, da je bil udeležen v škandal nameščanja tekem iz leta 2005, zaradi česar je tudi moral odslužiti polletni suspenz. 

Enajstmetrovko je nato izkoristil Harry Kane. Nad njim je bil tudi storjen prekršek, uspešen pa je bil z isto nogo, ki se je po njegovem zvijanju na tleh zdela vsaj delno nalomljena. Kane je žogo še pred kontaktom sicer poslal mimo vrat.

Kasneje so Angleži morda res pokazali nekoliko več kot Nizozemci, zmagoviti zadetek pa je v 90. minuti dosegel rezervist Ollie Watkins.

Po tekmi Nizozemci, tako člani reprezentance kot javnost, niso skrivali besa zaradi sojenja.
 

Komentarjev 6
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:58 11.julij 2024.

    Penal je je dosojen zaradi nevarne igre nizozemskega branilca! Je pa dejstvo, da je do stika med igralcema prišlo že po zaključenem udarcu na gol in kontakt sam ni vplival na let žoge! Ampak v pravilih igre, ki opredeljujejo razloge ...prikaži več za kazenski udarec je med ostalimi tudi precej nejasno in zato tudi različno tolmačeno pravilo, da že sam štart ali napad na nasprotnega igralca v kazenskem prostoru lahko pomeni najstrožjo kazen. Mislim, da ta dosojeni penal še najbolj ustreza temu določilu!?

  • Pierre 09:54 11.julij 2024.

    Posle jebanja nema kajanja...

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:34 11.julij 2024.

    "Kasneje so Angleži morda res pokazali nekoliko več kot Nizozemci," dragi novinar, več kot očitno si navijač Nizozemske (sam sem nevtralen)!!! Večino tekme so bili Angleži boljši nasprotnik z več priložnosti, kot drugo, prekršek je bil več kot očiten, ker ...prikaži več je s podplatom štartal na nogo in jo tudi zadel, kar pomeni avtomatično prekršek, v tem primeru pač 11m.!!!

Sorodne novice