Šport
5 ogledov

Erranijeva je naj roža Portoroža

Sara Errani se je veselila zmage v Portorožu. Žurnal24 main
Sara Errani je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Portorožu. Osma nosilka je v finalnem obračunu s 6:3 in 6:3 premagala četrto nosilko, Španko Anabel Medina Garrigues.
 

Portorož (WTA), finale

S. Errani (ITA, 8) : A. M. Garrigues (ŠPA, 4) 6:3, 6:3

Italijanka Sara Errani je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Portorožu z nagradnim skladom 145.000 dolarjev. Osma nosilka je v finalnem obračunu po uri in 39 minutah v dveh nizih s 6:3 in 6:3 premagala četrto nosilko, izkušeno Španko Anabel Medina Garrigues. Slednja je sicer v paru z Virginio Ruano Pascual dobila finale dvojic na letošnjem OP Slovenije. Verjetno je tudi to pripomoglo k precejšnji utrujenosti, saj se je finale dvojic začel včeraj malo pred polnočjo, končal pa danes v zgodnjih jutranjih urah, še prej pa je Španka odigrala utrujajoč, skoraj dve uri in pol dolg polfinale proti Nemki Julii Görges. Tekmečino izmučenost je izkoristila hitronoga Italijanka, za katero je izjemen mesec: pred tedni je namreč v Palermu osvojila svoj prvi turnir v karieri, vajo pa je ponovila še v Portorožu. Vendar pa počitnic zanjo še ne bo, saj bo svojo domovino zastopala tudi v Pekingu. Današnji tekmici sta sicer dobri prijateljici, saj se Erranijeva večkrat mudi na obisku v Španiji in se skupaj pripravljata na turnirje. Na poti do zmage, za katero je igralka iz Bologne iz rok predsednika uprave Luke Koper Vojka Čoka prejela ček za 22.900 dolarjev, je gladko izločila tudi prvo nosilko letošnjega turnirja Rusinjo Marijo Kirilenko ter tretjo nosilko Danko Caroline Wozniacki.

 
 

Pred srečanjem sem se odločila, da se bom borila za vsako točko in ker sem vedela, da bo Anabel zelo utrujena, sem to želela izkoristiti.

Sara Errani

 
21-letna Sara Errani, sicer 56. igralka z lestvice WTA , je za zurnal24.si povedala: "S to zmago sem dokazala, da znam igrati tudi na trdi podlagi. Pred srečanjem sem se odločila, da se bom borila za vsako točko in ker sem vedela, da bo Anabel zelo utrujena, sem to želela izkoristiti. Takrat mi je uspel preobrat in na koncu velika zmaga. Ta je bila tudi najtežja na tem turnirju, saj ima Španka podobno igro kot jaz. Proti Mariji Kirilenko in Caroline Wozniacki je bilo lažje, saj obe igrata zelo napadalen tenis in želita čim prej zaključiti točko, zato pa tudi več grešita." Pet let starejša Anabel Medina Garrigues je dodala: "Sara je bila danes boljša. Sama nisem igrala najbolje, je pa za mano eden najboljših turnirjev letos. Naslednje leto se zagotovo vrnem."

V finalu dvojic sta, kot smo že omenili, slavili Španki Anabel Medina Garrigues in Virginia Ruano Pascual, ki sta dobili tudi letošnji Roland Garros. Španska naveza je gladko v dveh nizih s 6:4 in 6:1 premagala rusko dvojico Vera Duševina : Jekaterina Makarova, ki je letos v četrtfinalu izločila tudi slovensko-češko navezo, Andreja Klepač : Lucie Hradecka. "Vesel sem, da tribune kljub temu, da letos slovenske igralke žal niso bile v ospredju, niso samevale, in da je selitev v poletni termin tako dobro uspela (v prejšnjih letih je bil turnir Banka Koper Slovenia Open na sporedu septembra - op. p.)," je bil po končanem teniškem tednu na Obali zadovoljen direktor Andrej Bizjak. Prireditelji odprtega prvenstva Slovenije v tenisu pa so ljubitelje belega športa že povabili na ogled prihodnje leto, ko bo tudi peti turnir po letošnji uspešni izvedbi na sporedu julija. Portorož bo za teden dni spet živel za tenis od 20. do 26. julija 2009.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.