Šport
8 ogledov

Dokić pristal za zapahi

Damir Dokić se bo 15 mesecev hladil v zaporu. Žurnal24 main
Oče srbske teniške igralke Jelene Dokić, ki zdaj lopar vihti pod avstralsko zastavo, je zaradi groženj avstralskemu veleposlaniku, da bo streljal z raketometom, začasno pristal za zapahi.

Srbska policija je danes priprla Damirja Dokića, očeta teniške zvezdnice Jelene Dokić, zaradi groženj avstralskemu veleposlanku v Srbiji, izrečenih za časnik Kurir, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. Srbski notranji minister Ivica Dačić je poudaril, da policija na osnovi novinarskih zapisov ne more trditi, da bo nekdo uresničil svoje grožnje, a je izpostavil obveznost notranjega ministrstva, da zagotovi varnost tujim diplomatom v Srbiji. Policija je Dokića, ki je izrekel kopico groženj avstralskemu veleposlaniku, priprla na njegovem domu na območju Fruške gore in opravila tudi hišno preiskavo.

Kontroverzni nekdanji boksar se je spravil na avstralskega veleposlanika in mu grozil s smrtjo. "Vsa ta leta me Avstralci lovijo kod divjo zver. Nekdo bo odgovarjal za to. Klical sem na njihovo veleposlaništvo in jim obljubil, da bom z raketometom skozi vetrobransko steklo streljal na veleposlanika. Res me zanima, kako se bodo temu izognili," je svojo zgodbo začel Dokić, katarega najnovejši izliv v medijih je sprožila pripoved njegove hčere o fizičnem in psihičnem nasilju, ki jo je objavilo več avstralskih medijev, svojo pot pa je našla tudi v druge medije.

Jelena Dokić je pred dnevi priznala, da jo je oče zlorabljal. © EPA

 
"Vem, da Jelena ni rekla, da sem jo fizično zlorabljal. To so si vse izmislili in prepričan sem, da jih bo Jelena zaradi tega tožila. Uničili so mi življenje, družino, vse. Ne bodo pobegnili pred raketometom. Vem, kaj govorim. In nisem pijan. Da vidim, ali me bo sedaj naša policija aretirala. Naj mi vzamejo vso domačo orožarno. Naj mi odnesejo vse. Že jutri si lahko kupim pet novih raketometov," grozi Dokić, ki je kljub vsej vroči krvi predstavniku Avstralije v Srbiji pripravljen oprostiti. A le pod enim pogojem: "Naj ustavi gonjo proti meni, pa se mu bom javno opravičil. Če tega ne bo naredil, ga bom ubil."

Dokić sicer že več let s takšnimi izpadi "zabava" športni svet. Leta 2007 je med turnirjev v Sydneyju grozil, da bo na Avstralijo vrgel atomsko bombo, ki naj bi mu jo dali Rusi. Ob Avstralcih ima posebne probleme tudi s Hrvati, natančneje s trenersko dvojico bratov Bikić (Tin je Jelenin spremljevalec, Borna pa njen trener), ki naj bi mu "poustašila" hčer.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.