Šport
2 ogledov

Dobro, a ne dovolj

Slovanovci se bodo morali za napredovanje potruditi tudi v Romuniji. (Foto: Bošt Žurnal24 main
Rokometaši Slovana so si na prvi tekmi osmine finala pokala challenge sicer nabrali zalogo osmih golov (31:23), a bi bila lahko njihova prednost še višja.

Rokometaši Slovana so prišli do zanesljive zmage, ki pa vseeno ni dovolj visoka za mirno pot v Romunijo. Ljubljančani so imeli priložnost, da si naberejo večjo prednost, a so zgrešili preveč stoodstotnih priložnosti, preveč je bilo tudi vratnic. Trener Boris Denič je lahko zadovoljen z igro v obrambi, v napadu pa ni šlo vse gladko, poleg vratarja Jureta Vrana, ki je zbral 17 obramb, od tega je ubranil tri sedemmetrovke, pa je bil razpoložen le še Peter Božič, ki je gostujočo mrežo rešetal iz protinapadov in z levega krila.

Rezultatsko je bila tekma izenačena le do devete minute in izida 5:5. Nato pa so gostitelji s protinapadi, tudi ob igralcu manj, prišli do prednosti 11:7. V 29. minuti so že imeli sedem golov prednosti (17:10), ki pa so jo do odmora zaradi napak zapravili. Na začetku drugega dela je bilo videti, da bo razlika le naraščala, saj je bilo že v 46. minuti devet golov prednosti. A nato se je gostiteljem ustavilo v napadu. Le s težavo so prihajali do strela, Janko Božović, ki je v prvem polčasu dosegel pet golov, ni več našel poti do mreže, podobno se je dogajalo z Matevžem Čemasom. Romuni so tako po zaslugi vratarja vzpostavili ravnotežje, na koncu so imeli celo priložnost, da se približajo na sedem golov zaostanka, a so Slovenci njihov zadnji napad zaustavili.

Pokal challenge, četrtfinale, prva tekma:

Slovan : Suceava z 31:23 (17:12)
Božič 9, Hrvatin 4; Mitrea, Ignat in Barsuc po 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.